New York Times:Henry takket nei til å fronte superligaen

John W. Henry ønsket ikke noen sentral rolle i The Super League.

23. apr 2021 kl 12.16Einar Kvande

New York Times melder at John W. Henry ble forespurt om å ha en ledende rolle i The Super League, men Liverpool-eieren takket nei til å være en av den planlagte ligaens frontfigurer.

Liverpool takket opprinnelig ja til å være med som grunnlegger av den kontroversielle ligaen, før de gjorde helomvending to døgn senere etter massivt press fra klubbens supportere, og klar tale fra manager Jürgen Klopp og klubbens spillere.

Henry ba både fansen, manageren, staben og spillerne om unnskyldning for kaoset han hadde forårsaket morgenen etter at det ble bekreftet at Liverpool trakk seg fra prosjektet.

Ifølge New York Times ble Henry spurt om å være formann i superligaen, men det var en rolle han ikke var villig til å ta på seg. I artikkelen hevdes det at det var flere som var skeptiske til at Florentino Perez skulle fronte superligaen, da mange følte at Real Madrid-presidenten ville slite med å overbevise de engelske supporterne om prosjektet. 

Edwards visste ingenting

Manager Jürgen Klopp og spillerne fikk ikke vite noe om superligaen før det ble offentlig kjent at Liverpool var med som en av grunnleggerklubbene. Ifølge New York Times var heller ikke sportsdirektør Michael Edwards klar over avgjørelsen til eierne.

I artikkelen påstås det også at deler av staben i de tolv utbryterklubbene fryktet for sin egen og sine familiers sikkerhet på grunn av supporternes aggressive reaksjon da planene ble offentlig kjent.