Premier League vil innføre nye etiske retningslinjer etter superligafiaskoen

Ligaens nye «code of conduct» vil gjøre det vanskeligere for storklubbene.

30. apr 2021 kl 08.32Arild Skjæveland

Det er mye sinne blant de 14 andre Premier League-klubbene, etter at seks klubber tidligere denne måneden forsøkte å bli medlem i en ny europeisk superliga. «The Super League» kollapset allerede etter 48 timer.

Nå vil Premier League innføre nye etiske retningslinjer for sine 20 medlemsklubber, for å forhindre at noe slikt kan skje igjen. Det rapporterer Matt Hughes i Daily Mail.

Alle klubbene må godta de nye retningslinjene, som innføres for å forhindre trusselen om at klubber bryter ut eller gjør opprør.

Vil ikke tillate separate møter

Premier Leagues nye «code of conduct» er ikke klar ennå, og blir sett på som et dokument som er viktig å få på plass for å gjenoppbygge tilliten mellom klubbene.

Vi vet at Liverpool og Manchester United har hatt flere møter sammen for å planlegge fremtiden for engelsk fotball. Det kom frem i «Project Big Picture», der Liverpool-eier John W. Henry og Manchester Uniteds daglige leder Ed Woodward var sentrale figurer.

De nye retningslinjene skal forhindre at klubber møtes og snakker sammen utenfor de offisielle Premier League-møtene. Stemningen mellom toppklubbene og resten har ikke vært god de siste årene. I høst fikk ikke storklubbene ønsket sitt oppfylt om å innføre fem bytter i kampene, selv om det blir gjort i alle andre store ligaer under pandemien.

Det skal fortsatt være ønske blant de 14 andre Premier League-klubbene om å straffe Liverpool, Manchester United, Manchester City, Arsenal, Tottenham og Chelsea, og en mulig straff skal være bøter, som igjen skal investeres i breddefotballen, skriver Daily Mail.