Premier League passerer La Liga for første gang siden 2012

De engelske lagene har gjort det veldig bra i Europa.

29. apr 2021 kl 23.20Arild Skjæveland

Fra 2007/08-sesongen til 2011/12-sesongen, var Premier League-klubbene de som gjorde det best i Europa.

Siden det har de spanske lagene tatt over, og dominert i europacupene. Etter kveldens resultater i Europa League er det klart at de engelske lagene kommer til å toppe UEFAs liste før neste sesong. Selv om Villarreal og Real Madrid skulle vinne Europa League og Champions League, har ikke de spanske lagene mulighet til å ta flere poeng enn de engelske og gå forbi igjen, melder ESPN

Fire av sju engelske klubber er fortsatt med i europacupene denne sesongen.

Det er dette koeffisientsystemet som avgjør hvor mange Champions League-plasser de ulike ligaene vil få. England er allerede på det som er maks, med fire plasser i den gjeveste europacupen. Det vil, dessverre for Liverpool denne sesongen, ikke gi noen spesielle fordeler inn mot neste sesong at England er på toppen for første gang på ni år.

Liverpool vil være nummer ni

UEFA-koeffisienten regnes utifra de fem siste sesongene i Europa. Ettersom Liverpool ikke spilte europacup i 2016/17-sesongen, har de vært lavere på rankinglistene enn det man kunne forvente fra et lag som har være i to Champions League-finaler de fire siste sesongene.

Før denne sesongen var de røde rangert som nummer ti – men ble likevel førsteseedet i trekningen ettersom de kom inn som vinnere av Premier League. Det er regjerende ligamestere, Champions League- og Europa League-mestere som nå blir førsteseedet.

Liverpool har en stor jobb foran seg for å klare topp fire denne sesongen, men dersom de klarer det vil de komme med som det niende rangerte laget i turneringen. Bayern München topper foran Real Madrid, Manchester City, Barcelona, Juventus, Atletico Madrid, Paris Saint-Germain og Manchester United.