Tirsdag skal klubben og supporterne prøve å skvære opp
Spirit of Shankly møter daglig leder i Liverpool FC for å diskutere veien videre etter «The Super League»-fiaskoen.
Liverpool FC har invitert til møte med klubbens mest fremtredende supportergruppe, Spirit of Shankly, i et forsøk på å skvære opp etter «The Super League»-skandalen. Daglig leder Billy Hogan skal tirsdag møte fire sentrale medlemmer av supporterklubben, som ønsker mer innflytelse i LFC.
I forrige uke ble det avslørt at superligaplanene ble lagt også utenfor Hogans kjennskap. Dermed ble den daglige lederen, som har vært ansatt i FSG siden 2004, nesten like overrasket og tatt på senga som Jürgen Klopp og spillerne da planene ble offentliggjort.
Vil ha plass i styret
Bare to døgn etter lanseringen valgte Liverpool FC i likhet med de andre engelske klubbene å trekke seg fra superligaen, og påfølgende morgen kom eier John W. Henry med en uforbeholden unnskyldning til manager, spillere og ansatte i Liverpool FC i tillegg til supporterne.
Men beklagelsen har ikke vært nok for å stilne kritikken fra supporterne, som nå vil kreve en plass i styret i LFC, skriver Chris Bascombe i The Telegraph.
Nå får de i det minste gehør hos klubbens toppledelse. I tillegg til Hogan skal flere sentrale personer fra klubben delta på møtet, som skal avholdes fysisk til tross for koronapandemien.
Hogan skrev i forrige uke at klubben tok initiativ til møtet ford de tar situasjonen på alvor, og at de ønsker endringer velkommen.
Ingen massive protester
Til tross for misnøyen rundt innblandingen i «The Super League», og noen tidligere hendelser, som økte billettpriser og et forsøk på å permittere ansatte, har ikke Liverpool-supporterne offentlig krevd FSGs avgang, som blant annet Manchester United- og Arsenal-supporterne har gjort.
Protestene på Anfield kan ikke sammenliknes med scenene vi så på Old Trafford søndag, da supportere tok seg inn på stadion og sørget for at toppkampen mellom Manchester United og Liverpool ble utsatt.
Spirit of Shankly har gjennomført en undersøkelse blant sine medlemmer. Der svarer 89 prosent at de ønsker å fortsette samtaler med FSG med håp om å «lette på trykket».