Slik så det ut i Liverpool i helgen

England tar stadige steg ut av lockdown, og i helgen gikk de første konsertene etter lockdown av stabelen i Liverpool.

«Cause you're free, to do what you want to do. You've got to live your life, do what you want to do»

I et varehus i Bramley Moore Dock – hvor Everton håper å bygge ny stadion – samlet rundt 6000 unge mennesker seg på fredag og lørdag. De klemte, kysset, og danset til musikken. Sosial distansering var glemt, og bare de ansatte brukte munnbind. Det var Storbritannias første rave på over et år, arrangert av Circus, under navnet The First Dance. På scenen sto blant annet Fatboy Slim.

Søndag var det rundt 5000 musikkelskere som samlet seg i et telt i Sefton Park for å få med seg Blossoms konsert. Det var landets første konsert etter lockdown.

Forskningsprosjekt

Festival-helgen er en del av et forskningsprosjekt bestilt av regjeringen, en del av deres «Events Research Programme». Forskerne vil se på hvordan folkemengder som sosialiserer og danser innendørs øker risikoen for spredning av Covid-19.

For å få hentet ut billetten sin, måtte deltagerne vise en negativ Covid-19-test, og de må også ta en test fem dager senere. Bare folk med bosted i Liverpool-regionen hadde muligheten til å delta.

BLIDE FJES: Litt dårlig vær skulle ikke holde disse blide festivalgåerne borte fra Storbritannias første lovlige rave på over et år.

BLIDE FJES: Litt dårlig vær skulle ikke holde disse blide festivalgåerne borte fra Storbritannias første lovlige rave på over et år.

Bilder og videoer fra arrangementene spredte seg kjapt på sosiale medier, og Liverpools politidistrikt måtte ut på sosiale medier og bekrefte at dette var et fullt lovlig arrangement.

Liverpools folkehelsedirektør, Matt Ashton, sa før arrangementet at «Covid-19 er fortsatt der» og «nye varianter og internasjonale reiser er fortsatt en reell grunn til bekymring.» Men han sa også at «å bli værende i lockdown er ikke et alternativ» og slike arrangementer var en «viktig del av samfunnets velvære, sosiale struktur og økonomi, spesielt i Liverpool.» 

Liverpool har blitt valgt for prøveprosjektet fordi byen har en velutviklet infrastruktur når det kommer til testing. Før jul var Liverpool en del av et massetesting-prosjekt.

Det ble emosjonelt da Lauren Lo Sung åpnet ballet.

«Free» av Ultra Nate ble spilt, flere ganger.

SEFTON PARK: Antibac måtte til før disse festivalgåerne gikk inn i teltet for å få med seg Blossoms konsert.

SEFTON PARK: Antibac måtte til før disse festivalgåerne gikk inn i teltet for å få med seg Blossoms konsert.

Blossoms spilte for en lykkelig folkemengde i Sefton Park.

Det ble til og med et fint frieri i folkemengden.