Spirit of Shankly har ikke lenger tillit til styret og eierneNå vil SOS kreve en supporter inn i styret

Denne helgen hadde Spirit of Shankly en spørreundersøkelse for sine medlemmer.

26. apr 2021 kl 16.49Arild Skjæveland

Det har vært en dramatisk uke for Liverpool FC og europeisk fotball, etter at planene for «The Super League» ble presentert og døde i løpet av to døgn.

Det har vært store protester hos flere av de andre engelske klubbene som hadde sagt ja til å delta i den nye superligaen.

Hele planen ville trolig blitt stoppet lenge før, dersom eierne hadde vist interesse til å forhøre seg med supportergrupper før de gikk så langt som de gjorde.

Spirit of Shankly har i helgen hatt en spørreundersøkelse blant sine medlemmer for å finne veien videre. Det var en kort undersøkelse som ble sendt ut til medlemmene, som besto av fire spørsmål, skriver supporterunionen på sine hjemmesider

Ønsker dialog

Medlemmene ønsker å ha en dialog med klubbens eiere om endringer.

89 prosent av de spurte stemte for at en skulle gå i dialog med Fenway Sports Group, og kreve at Spirit of Shankly (SOS) blir representert på styrenivå i saker som påvirker supporterne og menneskene som bor rundt Anfield.

84 prosent stemte for å gå i dialog med FSG og kreve at en avtale som formelt anerkjenner SOS.

88 prosent stemte for en dialog med FSG, der Liverpool FC og SOS samarbeider om en reform før eller i forbindelse med en nasjonal gjennomgang av supporterne.

66 prosent stemte imot forslaget om ingen kontakt og FSG ut.

Krever endringer

SOS var helt avgjørende da FSG i sin tid kjøpte Liverpool FC fra Tom Hicks og George Gillett jr., og har vært en gruppe som har hatt tett dialog inn mot klubben om en rekke saker.

De har flere ganger fortalt eierne om sine bekymringer for endringer i de europeiske cupene, og faren for en utbryterliga. Bekymringene skal ha blitt notert, og SOS skal ha fått forsikringer om at de vil holdes oppdatert. Det skjedde ikke.

«Vi vet at våre synspunkter ble ignorert, ettersom de planlagte det motsatte. De visste at supporterne ikke ønsket disse endringene, men trodde bare at vi ville akseptere dem. De tok feil», skriver SOS.

Spirit of Shankly mener at tilliten til eierne nå er brutt.

«Dette betyr at vi nå ikke kan stole på det eierne og styret sier når vi møter dem. Det forholdet vi trodde vi hadde til dem var falskt».

Nå ønsker de å ha et ord med i laget fremover, og at en får supportere representert i styret.

«Vi tror dette er både praktisk og gjennomførbart. Dersom FSG ikke er åpne for dette forslaget, vil vi se på hvordan vi skal reagere».