Likte ikke Klopps utspill

UEFA-presidenten svarer på tiltale.

26. apr 2021 kl 14.05Einar Kvande

Under sin pressekonferanse fredag uttalte Jürgen Klopp seg negativt om det nye Champions League-formatet som UEFA har vedtatt å innføre fra 2024/25-sesongen, der turneringen utvides fra 32 til 36 lag, og hvor det skal spilles ti høstkamper i et ligaformat i stedet for seks kamper i et gruppespill som i dag.

– Ti kamper istedet for seks. Jeg aner ikke hvordan de skal finne plass til flere kamper. Folkene som aldri blir spurt er trenere, spillere og supportere, sa en kritisk Klopp foran Liverpools kamp mot Newcastle.

– UEFA rådførte seg ikke med oss. Superligaen rådførte seg ikke med oss. Det kreves hele tiden at vi skal spille flere kamper. Hva er grunnen til det nye Champions League-formatet? Penger. Jeg aner ikke hvordan vi skal klare å spille flere kamper, la Liverpool-manageren til.

– Du kan ikke ha 20 lag i en liga, to cupturneringer og 10 internasjonale kamper før jul. Det er ikke mulig.

Økonomisk krise

Denne uttalelsen falt ikke i god jord hos UEFA-president Aleksander Ceferin, som nå advarer Liverpool-manageren at han kanskje må finne seg i lønnskutt om han vil ha færre kamper enn dette.

– Noen trenere og spillere har sagt at det blir for mange kamper. Vi kan ha færre kamper, men da må lønningene til spillere og trenere være deretter. Du kan ikke generere mindre penger og samtidig tjene like mye penger, sier Ceferin til Daily Mail.

– Jeg har lest flere som sier at de ikke vil spille flere kamper. Det er greit for meg. Dersom Champions League forblir slik den er, vil den likevel være verdens beste turnering.

– Våre reformer handlet om å hjelpe klubbene i en økonomisk krisesituasjon. Vi kan fortsette som vi gjør nå, men da vil klubbene gå konkurs. Hvem blir mest skadelidende av det? Deres fans.

– Jeg forstår hvorfor folk sier det de sier, men jeg spør dem da hva som skal være løsningen? Vi tror disse reformene er til fordel for alle. Men ingenting er skrevet i stein ennå, så dersom folk har bedre ideer som tar vare på fotballens fremtid, i tillegg til vår fremtid, er jeg villig til å lytte.