Møter lag som trolig vil ha lite eller ingenting å spille for

Liverpool må antagelig ha full pott på sine fem gjenstående kamper skal Jürgen Klopps mannskap klare å kvalifisere seg til Champions League.

Liverpools gjenstående kamper er mot fem lag som trolig vil ha lite eller ingenting å spille for når de røde møte dem.

Til helgen reiser Jürgen Klopp og hans disipler til Old Trafford, for å møte et Manchester United som ligger hele ti poeng bak Mancester City i kampen om ligatittelen, og med bare 15 poeng å kjempe om vil nok de røde djevlene ha innsett at å ta igjen de lyseblå er en håpløs oppgave.

United har også såpass god avstand bakover til et Leicester-lag, med en på papiret tøff innspurt, at andreplassen skulle være grei skuring for Ole Gunnar Solskjærs mannskap. I skrivende stund er avstanden åtte poeng, men Leicester har en kamp mindre spilt, og møter Crystal Palace på King Power Stadium i kveld.

Kampene mot United garanterer uansett for temperatur, erkerivaler som de to klubbene er av natur. Så kampen på Old Trafford er nok den på papiret tøffeste av de fem kampene som Liverpool har igjen.

Formsvakt Southampton

I fjerde siste ligarunde kommer et formsvakt Southampton på besøk til Anfield. Sydkystklubben har tapt fire av sine fem siste kamper, men vil med seier over Leicester hjemme på St Mary's kommende fredag i praksis være sikret ny Premier League-kontrakt dersom Fulham taper lokaloppgjøret mot Chelsea på Stamford Bridge dagen etter. Da vil nemlig avstanden mellom The Saints og London-klubben være tolv poeng med fire kamper igjen å spille.

Liverpools bortekamp mot nedrykkstruede West Bromwich er foreløpig terminfestet til tirsdag 11. mai, men vil trolig bli flyttet til en senere dato, da West Bromwich har fått sen søndagskamp borte mot Arsenal bare to dager i forveien.

På det tidspunkt kan WBA allerede være rykket ned fra Premier League. For øyeblikket ligger Midlands-laget nest sist på tabellen, med ni poeng opp til Brighton på trygg plass når det gjenstår 15 poeng å spille om. I de to serierundene før de møter Liverpool skal West Bromwich spille lokaloppgjør mot Wolverhampton på The Hawthorns, i tillegg til den nevnte bortekampen mot The Gunners. Med tap i disse to er nok nedrykket et faktum før de møter Liverpool. Skulle Brighton, Newcastle, Southampton og Burnley kapre poeng i mellomtiden kan håpet være slukket enda tidligere.

Burnleys bortekamp på Craven Cottage kan forsegle Fulhams skjebne

I nest siste serierunde reiser Liverpool til Turf Moor for å møte et Burnley-lag som trenger sju poeng på sine fem siste kamper for å være matematisk sikret ny Premier League-kontrakt. Det regnestykket forutsetter imidlertid at Fulham tar full pott på sine fem siste kamper, så det vil antagelig holde med en mindre poengfangst for Lancashire-klubben. De nødvendige poengene kan plukkes mot West Ham på Turf Moor og nettopp Fulham på Craven Cottage lenge før Liverpool kommer på besøk. Burnley har også en hjemmekamp mot Leeds før de skal møte Jürgen Klopps mannskap.

Mye kan bli avgjort i kampen mot Fulham i London. En seier i den kampen kan være alt Burnley behøver å gjøre i form av poengfangst resten av sesongen om Fulham ikke klarer å ta full pott i de andre matchene.

Gjengen fra Lancashire imponerte med storseier i Wolverhampton i helgen, med tapte tre kamper på rad før det.

I siste serierunde kommer Crystal Palace på besøk til Anfield. Roy Hodgsons mannskap har bare spilt 31 kamper, og med sju kamper igjen å spille har de dermed to kamper mer igjen enn de fleste andre lagene i Premier League. Palace vil nok derfor ha sikret seg ny Premier League-kontrakt lenge før de reiser til Merseyside. Med seier over Leicester i kveld er saken nærmest biff allerede.