Jürgen Klopps mannskap hadde vært på andreplass på tabellen med like god uttelling mot bunnlagene som ligalederen

Kampene mot bunnlagene har ødelagt Liverpools sesong.

26. apr 2021 kl 08.41Einar Kvande

Sheffield United, West Bromwich, Fulham, Brighton, Newcastle og Southampton. Dette er de seks nederste lagene på Premier League-tabellen når det gjenstår fem serierunder.

Faktum er at Liverpool har spilt ti av sine tolv kamper mot disse lagene, og bare vunnet to av dem.

Begge seirene kom mot allerede nedrykksklare Sheffield United.

Fem av kampene har endt uavgjort - Brighton (borte), Fulham (borte), West Bromwich (hjemme), Newcastle (både borte og hjemme), og tre er blitt tapt - Southampton (borte), Brighton (hjemme), Fulham (hjemme).

Med andre ord har Liverpool bare tatt 11 poeng av 30 mulige poeng mot bunnlagene. Til sammenligning har ligaleder Manchester City tatt 28 poeng på sine ti spilte kamper mot de samme lagene. De lyseblå har med andre ord avgitt bare to poeng mot disse lagene, mens Liverpool altså har avgitt hele 19 poeng.

Må finne løsninger

Differansen på 17 poeng er forskjellen på en sjetteplass og en andreplass for Liverpools vedkommende. Med like god poengfangst som City mot bunnlagene hadde Liverpool bare vært seks poeng bak Pep Guardiolas mannskap, og de hadde vært fire poeng foran Manchester United.

– Vi skal finne løsninger på dette på lang sikt, men vi må jobbe med de kortsiktige løsningene, sa Jürgen Klopp etter at to peong ble kastet bort på overtid av overtiden mot Newcastle. 

– Vi må igjen bli et veldig, veldig vanskelig lag å spille mot. Et sint lag på en positiv fotballmåte. Nå har vi definitivt ikke noe å tape lenger. Dersom vi ikke klarer å holde stand i kamper som dette, hvorfor skal vi spille i Champions League? Det er spørsmålet. Vi ønsker å fortjene Champions League. Vi ønsker ikke å komme med om vi ikke fortjener det. Med de resultatene vi har hatt nå, fortjener vi det ikke. Dette føles i nærheten av uakseptabelt, men vi må akseptere det likevel på en måte. la Liverpool-manageren til.

Liverpool skal møte Southampton på Anfield og West Bromwich på The Hawthorns i sesonginnspurten. Det er de to kampene som gjenstår mot de seks nederste på tabellen.