Frustrert etter ny skuffelse

Thiago spilte en strålende kamp mot Newcastle, men så laget rote bort poengene mot slutten.

24. apr 2021 kl 22.45Jens Bessesen

– Vi kunne helt klart ha scoret mange mål i første omgang, men når du dominerer kampen og leder 1-0, må du klare å holde på ledelsen. Det er det sporten handler om, sa Thiago Alcantara til liverpoolfc.com etter kampen mot Newcastle lørdag.

Spanjolen spilte sin beste kamp på lenge og ble kåret til Liverpools beste spiller på børsen til liverpool.no. 30-åringen slo en rekke strålende pasninger gjennom motstanderens ledd, og han satte i gang de fleste av Liverpools farligheter.

Han ble byttet ut til fordel for Curtis Jones et kvarter før slutt og måtte fra benken se laget sitt rote bort seieren fem minutter på overtid. Thiago mener Liverpool ikke fortjente mer enn en uavgjort etter sjansesløsingen. 

Rotet fort fire poeng

– Det er helt klart skuffende for laget. Vi hadde mye energi i førsteomgang og skapte sjanser. Og når vi ikke scorer ser det ut til at vi senker oss, men vi forsøkte å vise samme mentalitet også etter pause, sier han. 

Thiago mener laget er nødt til å score flere mål om de skal klare å stå distansen. Nå har de rotet bort seieren to ganger denne uken, og som en følge av det er Liverpool fire poeng bak Chelsea i topp fire-kampen med fem kamper igjen å spille.

– Hvis vi setter den andre scoringen, blir kampen mer åpen og vi føler oss mer komfortable. Men når du ikke scorer er det alltid en fare for at de utlikner, sier han. 

– Nå må vi hvile

Nå må Thiago og de andre spillerne sørge for å være klare til neste kamp mot Manchester United neste søndag. På Old Trafford trenger Jürgen Klopps menn en seier. 

– Hver kamp er stor for oss og vi har fortsatt muligheten, men har ikke klart å ta vare på sjansene for å være blant de fire beste. Nå må vi hvile litt, samle oss og analysere kampen. Det blir en tøff kamp neste uke, sier midtbanespilleren.