Spillerbørs: Panikk i forsvaret da spissene fyrte med løskrutt

Forsvaret sviktet på slutten etter at angrepet ga dem dårlige arbeidsforhold. Likevel var det noen spillere som kom godt fra det som burde vært en storseier for Liverpool.

Alisson Becker8

God og viktig redning når Longstaff kommer alene med keeper. God i feltet, trygg med ball. Viktige aksjoner når Joelinton kommer alene to ganger tidlig i andre omgang. Kan gjøre lite med scoringen, men strålende gjennom hele kampen.

Trent Alexander-Arnold7

Opphever offsiden når Longstaff får en kjempesjanse tidlig i kampen. Bedre med offensivt enn Robertson på motsatt back, og har stort sett kontroll defensivt fram til hele laget blir for passive mot slutten. Trekker mer inn i banen og bidrar godt i angrepsspillet. Nære scoring med en fantastisk volley et kvarter før slutt.

Fabinho5

Ukomfortabel når bortelaget slår i bakrom, men finner etter hvert roen sammen med Kabak og får bedre kontroll. Men Fabinho er helt klart mye bedre som midtbanespiller enn som stopper, Liverpool er tryggere med brasilianeren på midten, og Kabak er tryggere med Nat Phillips med sin side. La oss håpe han snart er tilbake. Tar et viktig gult kort når han stopper Saint-Maximin på slutten, men klarer ikke beholde roen mot slutten.

Ozan Kabak4

Sliter mot Saint-Maximin og pådrar seg et tidlig gult kort, og er i faresonen når han lager frispark mot samme mann noen minutter senere. Nyheten om at Konate nærmer seg Liverpool kom fredag kveld, og Kabak styrket ikke sine aksjer inn mot overgangsvinduet her, selv om han fant roen litt mer etter hvert. Men mot slutten får hele laget panikk, og stopperparet hjelper lite for å rydde opp i situasjonen.

Andy Robertson6

Kommer med sitt første offensive bidrag på overtid før pause. Ikke helt venn med ballen, men bra kontroll defensivt. Nær scoring med et fint langskudd etter pause. Ikke like involvert som Trent, men som vanlig solid bidrag fra skotten. Blir for passiv mot slutten sammen med resten av laget.

Thiago Alcântara8

Begynner å finne formen. Gode pasninger gjennom ledd og ut på sidene. Trives kanskje bedre i en midtbaneduo enn i en trio, og forsvant litt i andre omgang da Milner kom inn, men fortsatte med noen av de fine pasningene vi så før pause. Da fôret han spissene med en rekke strøkne pasninger, pasninger som satte i gang de farlige angrepene. I en kamp der angrepsspillerne sviktet foran mål, får Thiago bestemannsprisen for bidragene i 75 minutter.

Georginio Wijnaldum7

Gjør grovjobben ved siden av Thiago og er i mange tøffe dueller med blant annet Saint-Maximin. Har god kontroll på midtbanen sammen med sin spanske makker, og i den dype rollen når Milner kommer inn. Bunnsolid med ball, og viktig uten ball.

Mohamed Salah7

Var sterkt savnet mot Leeds, og toppscoreren viser etter bare tre minutter hvor viktig han er. Nydelig scoring, og skulle selvsagt satt sitt andre etter 36 minutter, før han gjør det rette og sender Mané på blank kasse litt senere. Hjelper også til defensivt mot Saint-Maximin, og kommer i tillegg dypt og henter ballen. Burde i likhet med Mané hatt hattrick. Som resten av laget bommer han for mye, men som vanlig er han den eneste som scorer.

Diogo Jota4

Ute av form. Scoret på alt i høstsesongen, men fyrer nå med løskrutt. Burde hatt minst én scoring før pause. Rare valg med ballen og touchen sitter ikke. Byttes ut etter 58 minutter etter en svak opptreden.<br/>

Sadio Mané5

Kunne hatt hattrick før pause. Scoringen mot Leeds sist ser ikke ut til å ha fikset selvtilliten foran mål. Bedring i form av at han kommer til flere sjanser og har flere vellykkede involveringer i angrep, men bør virkelig score på noen av de sjansene, og det koster laget to nye poeng.

Roberto Firmino5

Finnes ikke mange spisser som er mer frustrerende. Ett mål på de siste 20 kampene. Lite involvert og sløv med ballen før han våkner med et nydelig fremspill til Salah etter 36 minutter. Hadde fortjent en målgivende pasning. Kunne fått en ny assist noen minutter senere når han spiller gjennom Jota. En del frustrerende balltap.

James Milner6

Kommer inn for å gi mer stabilitet til laget. Bidrar godt både offensivt og defensivt i kampen der han tar rekorden fra Peter Crouch for flest kamper som innbytter i Premier League-historien. Opphever offsiden når Newcastle utlikner.

Curtis Jones

Et ok innhopp. I starten holder han bra på ball, men er med på å skape panikken når han søler bort en kontring.