Adrian synes kritikken av landsmannen er absurd

Liverpools reservekeeper tar lagkamerat i forsvar.

6. apr 2021 kl 15.31Einar Kvande

Det ble stilt store forventninger til Thiago Alcantara da midtbanespilleren ble hentet til Liverpool foran denne sesongen. Men spanjolen har måttet tåle mye kritikk for sitt spill etter at han kom tilbake fra den alvorlige skaden som Evertons Richarlison påførte ham i oktober.

Landsmannen Adrian mener det har vært vanskelig for Thiago å venne seg til nye omgivelser, men mener likevel at den tidligere Bayern München-stjernen har demonstrert hvilken god spiller han er.

– Thiago har fått en del absurd kritikk. Han har mer enn demonstrert hvilken stor spiller han er, og det vil han også vise i Liverpool. Han kommer fra en annen liga, hvor han var vant med et annet tempo. Han har hatt flere skader, og vært smittet av koronaviruset. Det gjør det vanskelig å omstille seg, og på toppen av det hele har ikke laget spilt opp mot sitt beste, sier Adrian til Marca.

Ujevn sesong

Adrian har selv slitt denne sesongen, og ble en periode henvist til en rolle som tredjekeeper av irske Caoimhin Kelleher.

– Det har vært en ujevn sesong for meg personlig. Manageren rangerte Kelleher foran meg i desember, men slik er denne jobben. Vi har tre gode keepere. Fysisk føler jeg meg i god form, som en okse, og nå går jeg løs på sesonginnspurten med stor entusiasme, sier spanjolen.

– Forrige sesong var ekstraordinær. Jeg forlot West Ham på gratisovergang, og kom til et Liverpool som praktisk talt vant alt. I tillegg fikk jeg spille en god del kamper. Denne sesongen har vært vanskeligere.

Adrian forsøker også å forklare hvorfor Liverpool har slitt i Premier League denne sesongen.

– Det er ikke bare en spesifikk grunn til det, men mange. Skader er ingen unnskyldning, men vi har hatt betydelige skadeproblemer i nøkkelposisjoner. Det har hvilt en forbannelse over midtstopper-posisjonen. Van Dijk, Matip, Joe Gomez, Fabinho og Henderson har alle falt på post. Vi har måttet omstille oss. Nå konsoliderer vi posisjonen igjen. Kabak hjelper oss, og det gjør også Nathaniel Phillips. I tillegg har vi mistet den bonusen vårt hjemmepublikum er.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]