Liverpool-kampen er ikke Manchester Uniteds viktigste kamp denne uken

Liverpools motstander i helgen spiller semifinale i Europa League på torsdag.

26. apr 2021 kl 12.00Einar Kvande

Liverpools neste motstander i Premier League er erkerival Manchester United. Kampen spilles på Old Trafford søndag ettermiddag, og Liverpool-troppen har en hel uke til å forberede seg frem til oppgjøret. Det har imidlertid ikke Ole Gunnar Solskjærs mannskap. Der i gården vil fokuset de kommende dagene være på den første semifinalen i Eruopa League mot Roma, som spilles på Old Trafford torsdag kveld.

Liverpool møter et Manchester United som er Premier League-ekspertene på målløse kamper. Da United-spillerne trasket av banen etter 0-0 i Leeds i helgen, var det for åttende gang denne sesongen at en United-kamp endte målløs. I en tannløs forestilling hadde de røde djevlene bare fire avslutninger på mål, og United-stopper Harry Maguire er klar på at hans lag må være bedre enn de var på Elland Road i helgen i de to storkampene denne uken.

Maguire har figurert i United siste 71 ligakamper, og har dermed tangert Gary Pallisters klubberekord for antall Premier League-kamper på rad for en utespiller.

– Dette er en viktig uke. Vi må spille bedre enn dette, det er sikkert. Vi må være mer kliniske i den siste tredjedelen av banen, slo United-kapteinen fast etter den målløse forestillingen i Yorkshire.

Ti poeng opp til City

Poenget gjør at Ole Gunnar Solskjærs disipler er åtte poeng foran Leicester i kampen om andreplassen, men Brendan Rodgers sitt mannskap har en kamp mindre spilt, og møter Crystal Palace i kveld. United er ti poeng bak ligaleder Manchester City, og med bare 15 poeng igjen å spille om synes det som de røde djevlene har kastet inn håndkledet i kampen om ligatittelen.

– Selvsagt blir det tøft å møte Roma i Europa League, men vi ser frem til kampen, og deretter møter vi Liverpool på Old Trafford. Dette er en viktig uke, som vi går til fulle av selvtillit. Vi vil vise oss fra en bedre side enn vi gjorde mot Leeds, sier Maguire.

Før uavgjortkampen mot Leeds var United i kanonform, og sto med fem strake seiere i Premie League. De røde djevlene har ikke tapt noen av sine 13 siste ligakamper. Etter en relativt svak start på sesongen, der United tapte tre av sine seks første kamper, har de vært svært stabile, og står bare med det overraskende 2-1 tapet for bunnlaget Sheffield United på Old Trafford i januar som det eneste tapet siden.

Manchester United - Liverpool spilles på Old Trafford søndag 2. mai klokken 17.30, og blir vist på TV 2 Sport Premium.