Kjøper ikke John Henrys krokodilletårer

Supporterunionen Spirit of Shankly mener det er på tide med endringer i fotballen, og planlegger nå sine neste trekk.

21. apr 2021 kl 14.45Einar Kvande

Spirit of Shankly har kommet med en pressemelding. Der skriver de følgende:

«Det har vært noen opprivende og syke dager for oss alle. Spirit of Shankly har alltid bedt om ærlighet, integritet og transparens fra klubbeierne FSG, men den arrogansen og lureriet de har drevet med under dette forsøket på å karre til seg mer penger er skremmende. Men ikke overraskende.

Vi har fått med oss John Henrys unnskyldning, men dette PR-stuntet er for lite, for sent. Vi gjennomskuer disse krokodilletårene. Handling snakker høyere enn «fagre» ord. Liverpool FC er ikke et amerikansk foretak, det er en lokal klubb med historie og tradisjoner.

«Fotballens fremtid» krasjet i løpet av 48 timer, takket være solidariteten og innsatsen til «mangeårige» fans over hele landet. Dette oppstyret må bli katalysatoren for virkelige endringer, ikke en øvelse i brannslukking.

Våre eiere har kastet alle under bussen, både supportere, manager, spillere og stab. De har skjemt seg ut med å utvise ren grådighet og arroganse. Dobbeltmoralen hos Premier League og TV-selskapene har vi også merket oss. De har aldri tatt hensyn til fansen i sin egen gulljakt, og har behandlet oss med dårlig skjult forakt i mange år.

Vi trenger en fundamental endring når det gjelder hvordan fotballen styres. En endring som er rettferdig for hele fotballpyramiden, ikke bare den ypperste eliten. Vi behøver en modell som lover en rettferdig fordeling av de enorme pengesummene som er involvert i dette flotte spillet, vårt spill.

Under forvirringen som oppstod har UEFA gladelig portrettert seg selv som den progressive makten. Ingenting kan være lenger fra sannheten, og deres nye Champions League-format er en skam. Et format det må ytes motstand mot tvert.

Vi vil fortsette å rådføre oss med våre medlemmer, og få deres synspunkter på hva som skal bli våre neste steg.»

Spion Kop 1906

En annen supportergruppering, Spion Kop 1906, har også kommet med sin egen pressemelding, der de skriver mye av det samme som Spirit of Shankly. Den kan du lese her:

Spion Kop 1906 er supportergruppen som valgte å fjerne flagg og bannere fra The Kop i protest mot Liverpool FCs deltakelse i «The Super League». Etter at LFC i natt valgte å trekke seg fra turneringen, slår Spion Kop fast at det nå blir viktig å fortsette kampen som supporterne har startet, blant annet mot UEFAs nye struktur for Champions League. 

De ber også Sky og andre rettighetshavere fortsette å jobbe for supporterne i stedet for å være med på å skru opp prisene. 

Til slutt kommer de med en kraftig trussel mot Fenway Sports Group om aldri å ta fansen for gitt igjen.