Merseyside-politiet og Liverpool FC oppfordrer fansen til å holde seg hjemme onsdag kveld

Liverpool, Merseyside-politiet, bystyret og Spirit of Shankly har gitt en felles uttalelse før Liverpool krones til mestere onsdag kveld.

20. jul 2020 kl 20.01 Jens Hapnes Rege

Merseyside-politiet arbeider med Liverpool FC, bystyret og Spirit of Shankly foran onsdagens kamp mot Chelsea på Anfield, skriver Liverpools hjemmeside. En felles uttalelse har blitt presentert. 

– Dette er en viktig kveld for alle Liverpool-fans i byen og verden rundt, når Premier League-troféet skal løftes på stadion. Klubben og TV-selskapene har gjort grundige forberedelser for å sørge for at millioner av mennesker kan nyte øyeblikkene på skjermen, i sitt eget hus, sier politiets assisterende sjefskonstabel Natalie Perischine i uttalelsen. 

– I denne anledningen er det beste setet huset ditt i stuen din. Det er ganske enkelt ingen fordel med å gå til banen, og vi som by har ikke råd til at mange folk samles. 

Ta ansvar

Matt Ashton, bystyrets direktør for offentlig helse, følger opp konstabelens poenger. 

– Vi vet at supportere vil være ivrige etter å feire at Liverpool løfter Premier League-troféet, men dette må gjøres ansvarlig. Korona-viruset sirkulerer fortsatt i samfunnet vårt, så det er kritisk at vi unngår store samlinger, for å beskytte hverandre, familiene våre og NHS. Trusselen av en andre nedstengning er reell. 

– Heldigvis er seremonien gratis på TV. Forhåpentligvis kan byen markere prestasjonen mer offentlig i fremtiden. Til det, unngå store forsamlinger, og nyt at de rødkledde blir kronet mestere av Premier League. 

FEIRE ANSVARLIG: Liverpool ønsker at folk skal unngå å samles i forbindelse med troféløftet.

FEIRE ANSVARLIG: Liverpool ønsker at folk skal unngå å samles i forbindelse med troféløftet.

Joe Blott, formann i supportergruppen Spirit of Shankly, råder folk til å følge retningslinjene. 

– Jeg er desperat etter å se troféløftet, og jeg forstår hvor frustrerende det er å holde seg unna Anfield, men jeg vet også at det er et av de mest belastede områdene i Europa med store ulikheter i helse. Majoriteten av supporterne har holdt seg til de offentlige retningslinjene så langt, og jeg håper supporterne fortsetter å holde seg hjemme og ikke risikerer seg selv eller andre unødvendig. 

Alt skjer inne på stadion

– Vi vet at å vinne Premier League gir glede til fansen i disse utfordrende tidene, men det er kritisk at alle stiller seg bak byens retningslinjer for å holde Liverpool trygt, skriver Peter Moore i uttalelsen. 

– Trofépresentasjonen skjer inne på stadion, og ingenting skjer på utsiden av stadion. Når tiden er riktig skal alle samles for å feire, men nå ber vi folk holde seg selv og familiene trygge ved å feire hjemme. 

Onsdag kveld skal Premier League-troféet endelig løftes på Anfield. Kampen mot Chelsea starter 21.15, og sendes på TV2 Sport Premium.

Les hele uttalelsen her

Har du innspill til journalisten?
[email protected]