Politiet ber fansen om å vente på den offisielle feiringen

I en uttalelse på sine nettsider oppfordrer politiet på Merseyside alle om å feire på en trygg og sikker måte, #LFCAtHome.

26. jun 2020 kl 23.21 Øystein Tronstad

– Det er fantastisk at byen har noe bra å feire og noe å være stolte over. Majoriteten av fansen feiret i trygghet i sitt eget hjem og vi takker dem for å lytte til meldingene fra oss, LFC, Spirit of Shankly, NHS og Liverpool City Council, og for byen vår, sier assisterende sjefskonstabel Jon Roy i Merseyside-polititet.

I uttalelsen skriver politiet videre:

«Politiet oppfordrer fansen til å vente på de offisielle feiringene etter at Liverpool har vunnet Premier League i går (torsdag 25. juni). 

Det er forståelig at noen ønsker å komme sammen og feire klubbens suksess og vi oppfordrer dem til å gjøre det rette, å feire hjemmefra.

COVID-19 er ikke borte, faktisk så har Merseyside og Nord-Vest vesentlig høyere tall enn andre deler av landet.

I dagene fremover så oppfordrer vi supporterne, og folket på Merseyside for øvrig, om å gjøre det rette og feire i sikkerhet med medlemmer av husstanden og din sosiale boble. Ved å gjøre dette så bidrar du til å holde deg selv, familien din, venner og naboer trygge. 

Dette er vår mulighet til å vise resten av landet, selv verden, hvorfor denne byen er kjent for sin evne til å komme sammen i krevende tider og gjøre det rete.

Vi forstår at folk ønsker å feire Liverpools første Premier League-tittel på 30 år, og tiden vil komme når fansen kan feire sammen med laget og anerkjenne deres prestasjon, men dette er ikke den tiden.

Vennligst følg rådene fra spillere, manageren og klubben om å sette trygghet først. Klubben oppmuntrer fans til å dele deres opplevelser av fremtidige kamper, hjemmefra, med hashtagen #LFCAtHome på sosiale medier, og vi alle ser frem til å dele opplevelsene med å feire trygt.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]