10 personer ble arrestert da feiringen tok helt av

Merseyside-politiet med oppfordring om ikke å glemme koronareglene.

26. jun 2020 kl 14.33 Einar Kvande

Etter å ha ventet på et ligagull i 30 år tok det helt av i Liverpool i går. Tusenvis av mennesker tok til gatene, og mange samlet seg utenfor Anfield, da ligamesterskapet var et faktum. 

Sky Sports melder at Merseyside-politiet gjorde 10 arrestasjoner for ordensforstyrrelser natt til fredag, etter at festen fortsatte til langt på natt både utenfor Anfield og i byens sentrum.

Politiets oppfordring om å huske koronareglene falt for døve ører, da mange valgte å ignorere oppfordringen om å holde avstand fra andre mennesker.

Merseyside-politiet stengte veiene rundt Anfield klokken 23.00 lokal tid, og rådet bilister til å holde seg unna området.

Oppfordrer folk til å holde seg hjemme i forbindelse med de kommende hjemmekampene

Assisterende sjefskonstabel Rob Carden takket supporterne som valgte å feire ligagullet hjemme, og oppfordret de som hadde møtt opp rundt Anfield og i byens sentrum om å gjøre det riktige i de kommende dagene.

– Jeg ønsker å gratulere Liverpool FC med en fortjent ligatittel, og takke alle de tusenvis av fans over hele Merseyside som feiret ligamesterskapet hjemme. Det store flertallet skjønte at dette ikke er tiden for store folkeansamlinger, og valgte å feire begivenheten i trygge omgivelser. Disse har byen grunn til å være stolte over, uttaler Carden.

– Dessverre har vi i hele denne lockdown-perioden sett at det ikke er alle som følger reglene. Selv om det store flertallet feiret på hyggelig vis, så registrerer vi at masse mennesker samlet seg utenfor stadion. I dagene som kommer oppfordrer vi supporterne til å gjøre det riktige, og feire i trygge omgivelser, kun sammen med egen familie. Dermed holder de både seg selv, familie, venner og naboer trygge.

– Som vi vet har Merseyside hatt mye koronasmitte, og vi må gjøre det vi kan for å forhindre ytterligere tilfeller og dødsfall i lokalsamfunnet vårt.

– Vi skjønner at folk er i festhumør etter at Liverpool sikret seg sitt første ligamesterskap på 30 år, og tiden vil komme da fans kan returnere til Anfield og applaudere laget og feire prestasjonen. Men vær så snill at dere følger rådene til spillerne, manageren og klubben, om å sette folks helse først. Klubben ønsker at supporterne ser fremtidige kamper hjemme, og deler dette på sosiale medier.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]