Liverpool får sin seiersparade

Selv om koronapandemien har herjet på Merseyside har Liverpools bystyre bekreftet at Liverpool får sin ligatittelparade.

26. jun 2020 kl 13.47 Einar Kvande

Liverpool Echo melder at Liverpool FC får sin parade for å markere klubbens første ligamesterskap på 30 år.

De røde ble bekreftet som ligamestere etter at Manchester City tapte 2-1 for Chelsea på Stamford Bridge i går. Citys tap betyr at ingen lag kan ta igjen Liverpool på tabellen, selv om det gjenstår sju ligarunder. 

Tusenvis av mennesker tok til gatene i Liverpool for å feire ligamesterskapet i går kveld og i natt, og utenfor Anfield var det tettpakket med supportere som festet ut i de små timer. 

Nå har Liverpools bystyre bekreftet til Echo at byen vil arrangere enn parade for de nybakte Premier League-mesterne.

Motstridende opplysninger

En talspersonen for bystyret opplyser imidlertid at det kan ta tid før man finner en dato, for dette avhenger av at spredningen av koronaviruset er under kontroll. En parade vil definitivt ikke finne sted i sommer, og det kan hende den blir utsatt helt til neste år, skriver Echo.

– Vi undersøker hvordan ligamesterskapet kan feires på en fullverdig måte, og vi ønsker å gjøre ære på klubben og fansen ved å ha en parade. Dette vil først skje når det er trygt å gjennomføre en slik parade.

Andy Hunter i The Guardian hevder på sin side at det kan bli snakk om en parade allerede i slutten av juli, noe som er helt andre opplysninger enn Liverpool Echo bringer til torgs.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]