Annen hverdag i Skottland: Gerrard frustrert over situasjonen

Mens Premier League har kommet i gang venter skottene fortsatt på å kunne starte med fullkontakt-trening igjen. Liverpools tidligere kaptein føler at de ikke kan vente stort mer.

24. jun 2020 kl 11.16 Øystein Tronstad

Den skotske ligaen skal etter planen starte den første uken i august. Spillerne er tilbake hos klubbene sine, men regjeringens restriksjoner nord er fortsatt ganske begrensende for Gerrard & Co.

– Du må ha forståelse for situasjonen, selvsagt, men vi må også forsøke å komme tilbake til normalen så raskt som mulig. Vi har blitt fortalt at sesongen vil starte snart og har raskt behov for å trene for fullt. Vi må forberede spillerne på en sesong med rundt 60 kamper. Får vi ikke starte med fullkontakt snart så tror jeg at det vil ha en stor effekt på hvorvidt vi kan ha spillerne klare i august, sier Liverpool-legenden i The Guardian.

Rangers sin situasjon er også preget av Europa League hvor de fortsatt har et lite håp. Etter en sterk andreplass bak Porto i Gruppe G, så tapte de 1-3 mot Bayer Leverkusen 12. mars. Liverpool-linkede Kai Havertz og Leon Bailey scoret, men det skal fortsatt spilles et returoppgjør. 

– For å være ærlig så er det langt fra optimalt. Det er bedre enn hva det var, men sesongen er kun én måned unna og vi trenger en viss tid for å klargjøre spillerne for 11 mot 11. Vi tilbringer mye mer tid på treningsfeltet. Siden vi trener i smågrupper så kjører vi tre eller fire treninger om dagen. Det er unikt og vi må tilpasse oss. Forhåpentligvis får vi positive nyheter snart, sier Gerrard som ble månedens manager i både september og desember.

Den skotske ligaen ble stoppet 13. mars etter 30 runder og 18. mai ble det besluttet at tabellen ble avgjort etter poeng per kamp. Det førte til at Celtic vant sin niende strake tittel mens Hearts rykket ned. Sistnevnte har gått til retten for å få avgjørelsen omgjort. Rangers fikk sølv, samme som i fjor.

– Når det gjelder de avgjørelsene som ble tatt så har ikke vår mening forandret seg. Vi tror fortsatt at det ville ha vært mulig å fullføre ligaen men det er sånn det er og vi må akseptere det, jobbe på videre og se fremover. Det er alt vi kan gjøre. Jeg har sagt mitt om dette og jeg tror ikke at jeg behøver å legge til noe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]