Kan vi likevel få ha Atatürk «for oss selv»?Ønske om å flytte Champions League-finalen til London

To engelske lag skal møtes i Champions League-finalen 29. mai.

6. mai 2021 kl 10.15Arild Skjæveland

25. mai 2005 hadde Liverpool kanskje sin største kveld, da AC Milan ble slått i tidenes Champions League-finale på Atatürk Stadion i Istanbul.

Egentlig skulle finalen bli spilt der igjen i 2020, men på grunn av koronapandemien ble finalen flyttet til Lisboa, mot at Istanbul fikk finalen igjen i 2021.

Onsdag kveld ble det klart at årets finale vil spilles mellom Manchester City og Chelsea. UEFA sin plan er at de to lagene vil få minst 4000 billetter hver til kampen.

Det opprinnelige håpet var at halvparten av kapasiteten på 75 000 tilskuere kunne bli tatt i bruk for denne kampen, men med dagens smittevernsregler i Tyrkia virker ikke det mulig å få til. Det europeiske fotballforbundet skal etter planen komme med en oppdatering på torsdag eller fredag, melder Sky Sports

Vil ha kampen flyttet til England

En rekke engelske journalister tok onsdag kveld til Twitter for å dele sin mening om finalen. De nye reglene etter gjenåpning i Storbritannia, vil gjøre det mulig å bruke minst 25 prosent av kapasiteten på Wembley for en kamp som denne.

Egentlig skal det spilles playoff-finale om opprykk til Premier League den dagen, og Tottenham Hotspur Stadium har blitt nevnt som et annet alternativ. 

Det er også stor tvil om muligheten for britene til å reise til Tyrkia allerede om tre uker, slik situasjonen er med pandemien.

Clive Efford i Labour i sørøst-London mener at det ikke er verdt å ta risikoen med å sende supportere til Tyrkia nå. En annen politiker, Kevin Brennan fra Cardiff, mener kampen må flyttes til England.

– Jeg vet at det vil være en nedtur for Istanbul, men jeg tror det ville vært tryggere med tanke på Covid, sier han til Daily Mail.

Per i dag virker det usannsynlig at UEFA vil flytte finalen enda en gang. Kanskje vil det komme ytterligere press om at det skal skje dersom britene frarådes utenlandsreiser også etter 17. mai.

Flere Liverpool-supportere vil nok håpe på at kampen blir flyttet der – bare slik at vi får ha Atatürk og Istanbul for oss selv i historiebøkene.