Med resultatet i Bergamo er presset litt mindre neste uke

Liverpool er i en meget god posisjon til å kvalifisere seg tidlig fra gruppe D.

28. okt 2020 kl 10.00 Arild Skjæveland

Mens Liverpool slo Midtjylland 2-0 på Anfield, var det også en annen Champions League-kamp som ble spilt i gruppe D. Det var mellom Atalanta og Ajax – de to lagene det på forhånd var spådd at Liverpool skulle kjempe om avansement med.

Forrige sesong spilte Atalanta sine Champions League-kamper på San Siro i Milano, men nå er deres egen Gewiss Stadium i Bergamo klar, og tirsdag ble det spilt Champions League-fotball der for første gang.

Det var Ajax som kom best i gang. Dusan Tadic ga gjestene ledelsen etter en halvtime, før Lassina Traoré la på til 2-0 åtte minutter senere. 20-åringen Perr Schuurs kunne og burde ha scoret 3-0 målet fem minutter ut i andreomgang, men klarte ikke å få avslutningen sin fra 10 meter i mål.

Da var det Atalanta som kom tilbake, og med to scoringer av Duván Zapata på seks minutter var lagene like langt. 2-2 ble sluttresultatet, og det at lagene delte poengene var et godt resultat for Liverpool. Se høydepunktene under.

Mindre press i Bergamo?

Denne høsten er det gruppespill i Champions League hver eneste midtuke det ikke er landslagspause, og de seks gruppespillkampene skal bli unnagjort på rekordtid.

Spillet har kanskje ikke vært det aller beste, men det er poengene som teller, og da har Liverpools start i gruppe D vært perfekt. Med seier borte mot Ajax og hjemme mot Midtjylland har de røde full pott etter to kamper, og er meget godt plassert på toppen av tabellen.

Allerede på tirsdag skal Liverpool til Bergamo. Jürgen Klopp har store utfordringer med å sette sammen et midtforsvar, og skal møte West Ham hjemme, Atalanta borte og Manchester City borte i løpet av åtte dager før det på ny er landslagspause.

TABELLEN: Slik er status etter to spilte gruppespillkamper i gruppe D.

TABELLEN: Slik er status etter to spilte gruppespillkamper i gruppe D.

Resultatet på Bergamo tirsdag kveld gjør at presset på Liverpool er litt mindre før den kampen. Klopp vil nok ønske å kvalifisere seg til sluttspillet så snart som mulig, men så lenge en unngår tap på bortebane vil en fortsatt være i god posisjon til å vinne gruppen.

Det gir Klopp muligheten til å rotere litt på laget og spare viktige spillere inn mot bortekampen på Etihad Stadium, dersom han ønsker det.

Dersom LFC vinner de to gjenstående gruppespillkampene på Anfield vil de være videre fra gruppen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]