Ajax må klare seg uten brasiliansk stjerneskudd

Antony kommer ikke til å bli involvert mot Liverpool.

20. okt 2020 kl 17.06 Arild Skjæveland

Ajax kjøpte den brasilianske 20-åringen Antony fra Sao Paulo da det var klart at Hakim Ziyech skulle bli Chelsea-spiller i vår. Overgangen kan bli verdt så mye som 29 millioner euro ifølge Globo Esporte – og det gjør ham til Ajax sitt største kjøp i historien.

På sine fem første kamper i Eresdivise har han scoret tre mål. Men mot Liverpool kommer han ikke til å bli involvert. Det sa manager Erik ten Hag på dagens pressekonferanse, uten å utdype hva problemet var.

Liverpool må trolig spille med Fabinho og Joe Gomez i midtforsvaret på Johan Cruyff ArenA onsdag kveld.

Kaller Liverpool verdens beste lag

Ajax-sjefen mener at Liverpool er verdens beste lag.

– Liverpool er det beste laget i verden. Dersom du klarer å vinne Champions League, og deretter Premier League året etter, så viser du at du er det beste laget i verden. De har en veldig sterk stall, sa 50-åringen.

– Jeg ønsker at laget mitt skal møte Liverpool med tapperhet og selvtillit. Det er prinsippene vi har i dette laget, og jeg ønsker å se det på banen i morgen kveld, sier han videre.

– I Eresdivise er det ikke så mye press som det er mot engelske lag. Vi kan skape sjanser. For Liverpool har minst fire av målene de har sluppet inn kommet fra returer, men det betyr ikke at de er uslåelige. Det er nok av grunner til at Champions League blir hypet opp. Liverpool vil gi oss en ekstrem utfordring, og det er trist at supporterne ikke kan være her.

Manageren fikk også spørsmål om Virgil van Dijk og skaden hans.

– Om jeg er lettet for at han er ute? Nå alt kommer til alt handler det om hvem som fortsatt kan spille. Om det er et annerledes LFC? Nei, de har sine prinsipper, og kan enkelt omstille seg med kvalitet. Hele laget vil ikke endre seg så mye på grunn av van Dijk.

Jürgen Klopp skal holde sin pressekonferanse i Amsterdam kl. 19.30 i kveld. Vi kommer til å følge den her på liverpool.no.

Ajax - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på V Sport 1 og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]