Klopp har kommet med siste nytt om sine andre skadde spillereKeita kan bli spilleklar til onsdag

Mye handler naturlig nok om Virgil van Dijk – men Klopp har mange spillere som sliter med smeller.

19. okt 2020 kl 16.28 Arild Skjæveland

Liverpool må klare seg uten Virgil van Dijk i lang tid etter skrekktaklingen fra Jordan Pickford i lørdagens derby.

Men det er ikke bare nederlenderen som har slitt de siste dagene. Joel Matip har vært på skann, Naby Keita var ikke i troppen til derbyet, og Thiago Alcantara ble utsatt for en grisetakling fra Richarlison på overtid.

Thiago regnes som usikker til onsdagens Champions League-kamp mot Ajax.

– Han fikk en smell – en skikkelig smell. Med resten må vi vente og se. Det er ikke i nærheten av å være like alvorlig som Virgil van Dijk, men om han vil bli klar til onsdag? Det vet jeg ikke enda. Vi får se, sier manageren i et intervju med Liverpoolfc.com.

Keita kan bli klar

Klopp håper at Naby Keita blir klar mot Ajax, skriver Liverpoolfc.com. Han uttalte seg også om Alisson Becker og Alex Oxlade-Chamberlain.

– Det går bra, veldig bra, sier han.

– Naby trente i går, så det er veldig positivt. Oxlade er i langvarig rehabilitering, men ser bra ut og er vanligvis i et godt humør. Ali ser veldig bra ut. Vi må se det an. Å fange baller og sånt er mulig, men vi kan ikke forhaste det, og vil heller ikke gjøre det.

– Det er faktisk noe som skjer hver dag jeg ser Ali. Jeg spør «hvordan gikk det i dag?», og han har et stort smil når han svarer på de små forbedringene. Jeg har ikke sett ham ennå i dag, men jeg gleder meg til å spørre om hvordan det går!

Keita testet først positivt for Covid-19 da han var i Portugal med landslaget i forrige uke. Hans andre test viste seg å være negativ.

– Vi lærer fortsatt. Vi er lærer alle sammen om disse tingene, når gutten er helt uten symptomer, sånn Naby har vært. Han så veldig bra ut på trening i går for å være ærlig, men eg vet ikke hvordan han vil se ut i dag, og hvordan han reagerer, og det er mye viktigere da. Så, vi får se. For øyeblikket vil jeg forvente at han blir involvert, men jeg vet ikke.

Venter til tirsdag

Sesongens første Champions League-kamp kommer onsdag kveld i Amsterdam. I skrivende stund vet ikke Klopp hvem som vil være tilgjengelig om to dager.

– Det er fortsatt ganske tidlig etter Everton-kampen, og det er alltid bekymringer. Det var igjen en veldig intens kamp igjen, av ulike årsaker, sier Klopp.

– Nesten alle fikk smeller, men vi vil se. I dag er den andre dagen med restitusjon stort sett. Så langt e det ingen som har kommet til meg og sagt at noen er inne eller ute.

– Vi bruker alltid denne dagen til analyser. Trenernes analyser, og den andre dagen med restitusjon for guttene. Vi har det, for dersom vi hadde spilt på tirsdag kunne vi ikke hatt det og måtte trent skikkelig i dag, men i dag gjør vi det akkurat slik. I morgen må vi ha all informasjonen, og da kan vi sette opp et lag.

Ajax - Liverpool spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på V Sport 1.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]