Spirit of Shankly kom med fire ønsker i møtet med Liverpool FC

Spirit of Shankly sier tirsdagens møte med Liverpool FC var en positiv start på samtalene.

4. mai 2021 kl 23.14Jens Bessesen

Supportergruppen Spirit of Shankly (SOS) sier dagens møte med Liverpool FCs daglige leder Billy Hogan var positivt. Møtet er starten på samtaler mellom klubben og supporterne etter at tilliten til eierne ble kraftig svekket som følge av «The Super League»-fiaskoen. 

Fire medlemmer fra SOS fikk tirsdag møte Hogan og andre representanter fra LFC, og der kom de med fire ønsker til klubben. 

Fire ønsker

  1. Først og fremst ønsker de at to representanter skal få en plass i styret i LFC. Chelsea har i dag, som den første av klubbene som stod bak superligaen, sagt at de fra juli vil ha supportere med i styret. 
  2. De ønsker også å få på plass en formell avtale for å forbedre samarbeidet mellom SOS og LFC, og for å sørge for at supporterne blir mer involvert i fremtiden. 
  3. Videre ønsker de at FSG og LFC skal samarbeide med SOS når klubben skal ta del i arbeidet med å forme engelsk fotballs fremtid. 
  4. Til slutt ønsker de at FSG skal ta alle kostnader som skulle komme knyttet til at klubben først var med på å skape superligaen, før de senere trakk seg fra den. Arsenals eiere, Kroenke-familien, har allerede forpliktet seg til å gjøre dette. 

Flere møter

SOS skriver på sine nettsider at ønskene ble tatt imot av klubben og at de nå skal ta det videre internt. SOS skriver at det trolig kommer til å bli et nytt møte de neste dagene der klubben vil komme med et formelt svar til supportergruppen. 

«De innledende samtalene var positive, og begge parter er enige i at det er behov for en ny struktur for å sikre betydelig og langvarig samarbeid med supporterne», skriver SOS på sine nettsider.