Kvartett mister kampen mot Manchester United

Jürgen Klopp bekrefter at de som var skadet i helgen ikke blir klare til storkampen mot Manchester United.

12. mai 2021 kl 15.36Jens Bessesen

Ozan Kabak, James Milner, Naby Keita og Ben Davies måtte alle stå over helgens kamp mot Southampton på grunn av skade. Jürgen Klopp bekreftet på dagens pressekonferanse at ingen av de fire blir klare til torsdagens kamp mot Manchester United.

Det kan bety at Rhys Williams får fornyet tillit ved siden av Nat Phillips i midtforsvaret i det som er en svært viktig kamp på Old Trafford. Skal Liverpool holde liv i topp fire-håpet er de nok avhengig av tre poeng mot rivalene. 

– Du starter ikke med en ung spiller og bare håper at han skal møte opp. Rhys Williams er inne i en god periode, og det hjelper. Hvem som starter, får vi se på. Det denne sesongen har lært oss er at man ikke skal være for tidlig med å se for seg en lagoppstilling i hodet - for det kan fort endre seg, sa Klopp.

– Må ta mer risiko

Onsdagens treningsbilder viste for øvrig at Divock Origi og Caoimhin Kelleher var tilbake i trening for første gang på lenge. Det spørs om de blir klare til kamp torsdag, og de hadde vel neppe vært aktuelle for en plass i startoppstillingen. 

Klopp sier at planen er å gi alt for å vinne de fire siste kampene. Det er trolig det som må til om det skal bli topp fire. 

– Vi må sannsynligvis ta mer risiko når kampen er uavgjort. Men hvis du starter kampen og bare tenker på å angripe, har du tapt før fløyta går, sa Klopp.

Han ergrer seg over uavgjortene som har gitt poengtap den siste tiden.

– Planen er å gi det et skikkelig forsøk i morgendagens kamp. Vi ligger ikke så verst til på formtabellen, men to uavgjorte da vi «tapte» helt på slutten føles hardt. Men sånn er det, sa han.

Henderson ute resten av sesongen

Manageren kom dessuten med en oppdatering på Jordan Henderson, som mister resten av sesongen, men har et håp om å rekke EM. Klopp mener det blir en diskusjon mellom Henderson og landslagssjef Gareth Southgate. 

– Håpet er ikke ute. Han har en mulighet til å trene med oss den siste uken av sesongen og så spille med England, sa Klopp.