Dette sa Klopp på dagens pressekonferanseHenderson ferdig for sesongen

Jürgen Klopp sier Jordan Henderson ikke vil spille resten av denne sesongen, men kan rekke EM.

12. mai 2021 kl 13.57Arve Vassbotten

Onsdag klokka 14.15 møtte  Jürgen Klopp pressen foran torsdagens kamp mot Manchester United. Les hva han sa i denne artikkelen, eller se video på Youtube her.

Om Man Citys tittel: 

– En stor prestasjon. Jeg tekstet Pep i går kveld og har tekstet Ilkay. Et veldig vanskelig år for hele verden, og de har gjort det eksepsjonelt så langt denne sesongen. Hvis du har økonomiske resurser og fotballkunnskap, har du en god sjanse. 

Om Man Utd: 

– Aldersmessig har de en veldig bra miks, og de har stort offensivt potensiale. De har hatt en bra sesong, i et vanskelig år. 

Om Hendersons og EM: 

– Hendos skade er helt annerledes enn den til van Dijk, men han trener ikke normalt nå. Det må bli en beslutning mellom Gareth Southgate og Henderson, men jeg tror det er en mulighet, men dessverre ikke for oss.

Om van Dijk og at han dropper EM: 

– Planen er at han forhåpentligvis kan starte i pre-season, men vi vil ikke presse han. Men han vil være 100 % frisk når han er tilbake og det kommer nye store turneringer for Nederland. Vi må være tålmodige. 

– En skade slik han fikk tar normalt 11 måneder. 

Om lagets form: 

– Å spille mot United i en full tribune er tøft, og det er det å spille mot dem på en tom stadion også. Hvem har fordelen? Jeg vet ikke. Planen vår var å vinne alle kampene, så vi endrer ikke det. Må vi ta noen mer risiko om det er uavgjort? Det er mulig, men det er ikke noe vi planlegger nå. Hvis man spiller en kamp og bare tenker på å angripe, har man tapt før det har begynt. 

Om gapet til Man City: 

– Vi visste sist sesong at vi ikke var 20 poeng bedre enn andre lag. City er ikke den eneste utfordringen neste sesong. Chelsea er også det, og jeg sa til Thomas at troppen var som en gave til ham. De blir ikke verre neste sesong, og United er på god vei. 

– Sesongen var vanskelig for oss, men vi lukker ikke øynene, vi burde ha fem eller seks poeng mer. Det vet vi. Nå trenger vi hjelp fra andre lag. Det er ikke en situasjon man ønsker, men nå må vi håndtere det. 

Om skader: 

Ingen spillere er tilbake etter helga, og dermed vil ikke Ozan Kabak være klar til torsdagens kamp.

Dermed kan det bli Nat Phillips og Rhys Williams som spiller sammen også på Old Trafford. 

Heller ikke James Milner, Naby Keita eller Ben Davies, vil dermed være klare til kampen. Men Klopp har overrasket før. 

Om Solskjærs lagoppstilling mot Leicester: 

– Jeg visste at han måtte gjøre endringer. Å spille søndag, tirsdag, torsdag er kriminelt, men det er ikke Ols skyld eller spillerne. Ville jeg gjort det samme? Ja!