Fire strake seiere for første gang denne sesongen

Liverpool trenger bare én til for å komme topp fire.

For noen uker siden så topp fire-håpet ut til å være ute, men etter fire strake seiere har Liverpool nå inntatt fjerdeplassen før sesongens aller siste kamp.

Det er faktisk første gang denne sesongen at Jürgen Klopps gutter har klart fire seiere på rad. Klarer de én til, blir det nok Champions League-fotball neste sesong.

Har slitt med å sette sammen seiersrekker

Der det de siste to sesongene er blitt satt opp seiersrekke etter seiersrekke, har det i 2020/21 av en rekke årsaker vært vanskelig å stable sammen noen seiere på rad. 

Faktisk har Liverpool bare vunnet tre kamper på rad to ganger tidligere denne sesongen. Først skjedde det i sesongens tre første kamper, mot Leeds, Chelsea og Arsenal, før det nylig skjedde igjen mot Wolves, Arsenal og Aston Villa. Nå er altså en rekke på fire satt sammen - mot Southampton, Manchester United, West Bromwich og Burnley.

FOR ET ØYEBLIKK: Alisson ble matchvinner og sørget for tre strake seiere for Liverpool.

FOR ET ØYEBLIKK: Alisson ble matchvinner og sørget for tre strake seiere for Liverpool.

Ytterligere fire ganger har det blitt to seiere på rad for Liverpool. 

Det har med andre ord vært stabiliteten som har vært hovedproblemet for Klopp og hans gutter denne sesongen. I høstsesongen ble det for mange uavgjort, mens det etter jul har blitt litt for mange tap i forhold til antall seiere.

Ikke i noen tilfeller har laget klart fire seiere på rad - i stedet ble det fire tap på rad da Brighton, Manchester City, Leicester og Everton i tur og orden slo Liverpool i vinter. 

I sin beste form på lenge

Men nå er trenden snudd, til tross for de sure poengtapene mot Leeds og Newcastle. Liverpool er inne i sin klart beste ligaform i 2021, og står med ni strake kamper uten tap - syv er vunnet.

Den lengste rekken med kamper uten tap kom riktignok i høst. Etter det utrolige 7-2-tapet mot Aston Villa i starten av oktober, tapte ikke Liverpool flere ligakamper i 2020. Tolv kamper uten tap ble det før Southampton vant 1-0 4. januar. 

Deretter har det blitt ytterligere syv tap, inkludert den tunge rekken med fire strake. 

Men nå begynner det å bli lenge siden forrige gang Liverpool ikke klarte å få med seg poeng fra en Premier League-kamp. Det var da Fulham vant på Anfield 7. mars. Siden da har det blitt 23 poeng og bare seks baklengsmål på ni kamper. Et perfekt tidspunkt å finne formen på.

Hva skal til? 

Nå kan det altså kreves altså fem seiere på rad for å komme til Champions League. Det har ikke Liverpool klart siden West Ham ble slått 24. februar 2020. Det var for øvrig seier nummer 18 på rad i gullsesongen. 

Jürgen Klopp og Liverpool har tidligere vist at de er kapable til å reise seg når det gjelder - både i kamp om tittelen og topp fire. 

Bare ett hinder gjenstår nå mellom de røde og en Champions League-plass neste sesong. Og på søndag kommer publikum tilbake til Anfield når Crystal Palace kommer på besøk.