Journalister tett på LFC: Liverpool går for Konate - vraker Kabak

Journalister tett på klubben melder at Ibrahima Konate nærmer seg Liverpool. Samtidig skal de røde ha bestemt seg for å sende Ozan Kabak tilbake til Tyskland.

25. mai 2021 kl 16.22Jens Bessesen

Det virker nå meget sannsynlig at Liverpool kommer til å kjøpe Ibrahima Konate fra RB Leipzig i sommer. Den 22 år gamle midtstopperen kan kjøpes for drøyt 35 millioner pund, ifølge James Pearce og David Ornstein i The Athletic

De skriver at overgangen nærmer seg. Det samme gjør velinformerte Paul Joyce i The Times og Melissa Reddy i Independent. Tidligere tirsdag har transferjournalist Fabrizio Romano kvittert ut overgangen med sitt slagord «Here We Go». 

Konate inn betyr trolig farvel til Kabak

Flere journalister virker nå å sitte på de samme opplysningene om Liverpools stopperplaner i sommer. Journalist David Lynch, som også skriver for Liverpool.no, melder i likhet med The Athletic-journalistene at et kjøp av Konate vil bety takk og farvel til Ozan Kabak. 

Den tyrkiske unggutten ble lånt inn fra Schalke for å løse stopperkrisen i januar. Han har spilt 13 kamper for de røde, men var skadet i sesongavslutningen. Liverpool har muligheten til å kjøpe midtstopperen for 18 millioner pund, men nå ser det altså ut til at de heller vil gå for Konate. Tidligere har det blitt spekulert i om Liverpool kan gå for begge to, men slik ser det ikke ut for øyeblikket.

Kabak har vært klar på at han helst ønsker å bli på Anfield og gjøre overgangen permanent, spesielt ettersom Schalke nå har rykket ned til 2. Bundesliga. The Athletic skriver at RB Leipzig kan bli neste stoppested for tyrkeren. Det er allerede klart at RB Leipzig mister midtstopper Dayot Upamecano til Bayern München, og nå ser det altså ut til at makkeren Konate havner i Liverpool. 

TAKK OG FARVEL: Mye tyder på at Ozan Kabak har spilt sin siste kamp i rødt.

TAKK OG FARVEL: Mye tyder på at Ozan Kabak har spilt sin siste kamp i rødt.

Konate skal i sommer spille U21-EM for Frankrike, og The Athletic skriver at overgangen neppe blir klar før sluttspillet er over. David Lynch skriver at det allerede skal være enighet om de personlige betingelse. 

Ekspert har troen på Konate

Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer Bundesliga for Viasat, mener Konate er er enormt talent.

– Han har et enormt potensial. Når han er i form er han en utrolig god forsvarsspiller, og bedre enn makkeren Upamecano, sa han til liverpool.no tidligere i vår.

Sundet mener den angivelige prislappen på drøyt 30 millioner pund høres ut som en grei sum.

– Det er ganske mye for en forsvarsspiller, men ikke så mye hvis du får verdens beste. Prisen er «fair enough», sier Sundet.

Konate regnes som et av verdens største stoppertalenter. Han er stor og sterk og samtidig meget hurtig, i tillegg til å være god med ballen. Men en stor utfordring har vært skadeproblemene.

– I tillegg til det fysiske er han god til å lese spillet, og han er veldig god med ball. Han var midtbanespiller fram til han var 16-17 år, og har en veldig god pasningsfot. Jeg er overrasket over at det har gått så trått de siste par sesongene, men det er fordi han ikke har kommet seg tilbake fra skadene og ikke fått jevnt med spilletid, sier han. 

Kommentatoren mener Konate er en mye bedre spiller enn Ozan Kabak.

– Jeg synes Konate er mye bedre på alt. Kabak er en god duellspiller og er ok på andre ting, mens Konate har absolutt alt. Det stilles høye forventninger, og klarer han å bli skadefri tror jeg det kan bli virkelig bra.

Hvem blir Liverpools midtstoppere?

Liverpool har denne sesongen stort sett vært uten sine tre rutinerte midtstoppere Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip. Etter tur og orden pådro alle seg langtidsskader.

Det førte til lånet av Kabak, kjøpet av Ben Davies, og ikke minst til at Nat Phillips og Rhys Williams fikk uventet mye spilletid. 

Dersom van Dijk, Gomez og Matip er tilbake til sesongstart i midten av august, vil disse utgjøre Liverpools stopperpark sammen med nykommer Konate, dersom overgangen går etter planen. Hva som skal skje med Phillips og Williams er foreløpig ikke kjent, og det samme gjelder Davies, som har til gode å spille et eneste minutt for Liverpool.