Ønsker å fortsette karrieren i Premier League

Ozan Kabak har uttalt seg om egen karriere for første gang etter at det ble klart at Liverpool ikke ville ha ham med videre.

10. jun 2021 kl 08.41Einar Kvande

Liverpool har bestemt seg for å sende Ozan Kabak tilbake til Tyskland etter låneoppholdets slutt. Den tyrkiske unggutten ble lånt inn fra Schalke for å løse stopperkrisen i januar. Han spilte 13 kamper for de røde, men var skadet i sesongavslutningen. Liverpool hadde muligheten til å kjøpe midtstopperen for 18 millioner pund, men valgte isteden å handle inn Ibrahima Konate fra RB Leipzig for 35 millioner pund.

Kabak var klar på at han helst ønsket å fortsette karrieren i Liverpool. Til Sozcu i hjemlandet Tyrkia sier midtstopperen nå at han foretrekker å fortsette karrieren i Premier League eller Bundesliga. Schalke rykket som kjent ned fra Bundesliga, så å fortsette karrieren der virker ikke som noe alternativ for tyrkeren.

Avklaring etter EM

– Vi vil sette oss ned og finne ut hvordan jeg kan fortsette karrieren min i den best mulige ligaen og det best mulige laget. Jeg har utviklet meg mye som spiller i Premier League og Bundesliga, slår Kabak fast.

– Jeg kan ikke si noe sikkert akkurat nå, men jeg vil foretrekke å fortsette karrieren i Premier League eller Bundesliga, legger han til.

Leicester City og Newcastle United er blant klubbene som linkes til 21-åringen. Midtstopperen forbereder seg nå til EM med Tyrkia, hvor Italia er motstander i første kamp, som spilles i Roma. Den kampen ser du på NRK 1 og NRK TV klokken 21.00 fredag kveld.

– Skjebnen brakte meg til Liverpool. Jeg har mange forskjellige følelser etter oppholdet der, men det var en god erfaring. Jeg vet ikke hva som vil skje fremover. Akkuat nå fokuserer jeg fullt og helt på landslaget. Etter EM skal vi sette oss ned og prate. Det er ingenting å fortelle nå.