Gomez og van Dijk har ikke tatt ferie

Liverpools skadde midtstoppere er på trening i Portugal.

9. jun 2021 kl 16.45Arild Skjæveland

Mens spillerne som ikke skal delta i EM eller Copa America nå er på ferie, jobber Joe Gomez og Virgil van Dijk hardt på sin vei tilbake etter alvorlige kneskader.

Det er håp om at begge skal være tilbake for fullt til pre-season, og dermed være spilleklare til ligastarten i august.

Nå har Gomez lagt ut videosnutter av seg selv og stopperkollega Virgil på treningsanlegget «The Campus» i Quinta do Lago utenfor Faro helt sør i Portugal.

På videosnuttene kan vi se duoen i full aksjon på treningsfeltet, med sprinter og løpende via kjegler. Jürgen Klopp har tidligere snakket om den store forskjellen på å løpe rett frem, og å bevege seg slik en gjør på en fotballbane. Vi kan se Gomez slå både korte og lange pasninger med en trener.

Pre-season starter mandag 12. juli. Før de møter til pre-season, skal alle spillerne ha minst tre uker ferie.

Ulike kneskader

Van Dijk ble skadet i Merseyside-derbyet mot Everton i oktober, da Jordan Pickford kastet seg inn i kneet hans. Han fikk en grad tre avrivning av fremre korsbånd i høyre kne, og var gjennom en vellykket operasjon i London den 30. oktober.

Det var ventet at nederlenderen, som er kaptein, ville være en del av Frank de Boers EM-tropp, men han valgte å takke nei for å bli skikkelig frisk og klar til neste sesong. Det var en avgjørelse han tok, blant annet på grunn av hvordan han så Wolverhampton-backen Jonny Otto komme tilbake for tidlig og få samme type skade.

Gomez slet senen som går fra kneskålen til leggbeinet, patellarsenen, i det venstre kneet. Det skjedde på trening med England den 11. november, da ingen var rundt ham og han gikk i bakken. Han ble operert dagen etter, og mistet resten av sesongen. For ham var det aldri aktuelt med noe comeback til EM, og en visste tidlig at sesongen var over.

En slik skade holder deg ute i mellom 6-12 måneder.