Er det grunn til å frykte en «ny Agger» eller «ny Matip» med Konates skadehistorikk?

MIdtstopperen blir Liverpool-spiller 1. juli.

8. jun 2021 kl 20.01Arild Skjæveland og Jens Bessessen

Liverpool vil for alt i verden unngå en lignende situasjon som forrige sesong, da alle de rutinerte midtstopperne var ute med alvorlige skader og mistet store deler av sesongen.

Trioen Joe Gomez, Joel Matip og Virgil van Dijk er ventet tilbake til pre-season, og vil forhåpentligvis være klare for spill igjen allerede til første serierunde, selv om en ikke har noen garantier på hvordan situasjonen er når spillere har vært ute så lenge.

Liverpool valgte å ikke bruke kjøpsopsjonen på Ozan Kabak, og sikret seg heller den svært ettertraktede midtstopperen Ibrahima Konate fra RB Leipzig. LFC har allerede bekreftet at det er full enighet om overgangen – og fra 1. juli er det forventet at den endelige bekreftelsen vil komme om at alt er i orden.

De røde betaler utkjøpsklausulen på 36 millioner pund for 22-åringen, som vil være på plass til pre-seasonstart 12. juli. Han er nå på ferie, etter at Frankrike røk ut av U21-EM, der han var kaptein for det franske laget.

Skadeutsatt førstevalg?

Godt informerte David Lynch, som skriver en egen spalte her på liverpool.no, hevder at Konate var et soleklart førstevalg i vinduet når stopperplassen skulle forsterkes. Makkeren hans Dayot Upamecano er solgt til Bayern München, og er den av de to franske midtstopperne som har fått mest oppmerksomhet. Lynch hevder at Konate lenge har vært Liverpools foretrukne spiller av de to. 

22-åringen ser ut til å ha alle egenskapene som skal til for å passe inn i Klopps spillestil og sammenlignes med Virgil van Dijk. Franskmannen beskrives som den beste av en rekke gode stoppere i 20-års-alderen.

Det eneste ankepunktet virker å være skadene som har plaget ham de siste sesongene. Liverpool-supportere har sett mange lovende og gode midtstoppere få karrierene på Anfield begrenset av skader. Daniel Agger er ett eksempel, og Joel Matip er et annet. Agger spilte kun 232 kamper fra 2006 til 2014 for de røde. Matip har mistet over halvparten av kampene siden han signerte fra Schalke 04 i 2016.

Konate har kun blitt 20 ligakamper de to siste sesongene, og det er ikke noe lovende tall – men om vi skal tro ekspertene er det ikke grunn til bekymring.

Bare tre skader

Transfermarkts oversikt over stoppergigantens skader viser at han har hatt åtte skadeavbrekk siden 2017/18-sesongen. 

Det er imidlertid bare fem av de avbrekkene som har resultert i at franskmannen ikke har vært tilgjengelig til kamper. «Torn Muscle Fibre», som holdt ham ute et helt år, omhandler bare en skade i hofteregionen.

Konate har altså hatt tre forskjellige skader siden 2017, skriver skribent Anna Woodberry

I juli opererte han iliopsoas-muskelen i hoften som ga ham vedvarende problemer forrige sesong, og siden den gang skal han ikke ha hatt noe problemer med hoften.

Operasjonen han gjennomgikk skal ha en høy suksessrate ifølge Raj Chohan, som har en bachelor innen sportsmedisin og som følger Premier League tett.

Ankelskaden han pådro seg rundt årsskiftet er ganske alvorlig, men skal også være vanlig i fotballen. Van Dijk hadde en tilsvarende skade før overgangen til Liverpool, som aldri har plaget ham siden.

Selv om skadehistorikken til Konaté kan se skummel ut ved første øyekast virker det som om han har kommet seg forbi de verste problemene. Liverpools eksperter har garantert tatt dette i betraktning da Michael Edwards og co bestemte seg for å hente stoppertalentet.