The Telegraph: Spillerne vil slutte å gå ned på ett kne neste sesong

Brentford sluttet allerede i februar.

8. jun 2021 kl 17.09Arild Skjæveland

Det siste året har spillerne gått ned, stående på ett kne, før dommeren blåser i gang kampene. Slik markerer spillerne avstand mot rasisme og diskriminering.

Markeringen har fått veldig mye oppmerksomhet de siste ukene, etter at det kom supportere tilbake på tribunene. Når Englands spillere har gått ned på kne i sine to siste kamper, har vi hørt pipekonsert fra tribunen på Riverside Stadium.

Dette er noe både spillere og landslagssjef Gareth Southgate har blitt spurt mye om, og det er ingen planer om at det skal stoppes før eller under EM.

Slutt neste sesong?

Nyopprykkede Brentford var en av klubbene som i vinter sluttet å gå ned på kne. Brentford kom med en pressemelding, der de skrev at avgjørelsen var tatt etter lange diskusjoner i spillergruppen. De slo fast at de mente gesten ikke lenger hadde noen effekt eller påvirkning.

Wilfried Zaha i Crystal Palace er en annen spiller som har uttalt seg kritisk til gesten.

The Telegraph rapporterer at det går mot at spillerne dropper å kollektivt gjøre gesten foran kampene neste sesong. Det er en sak som skal opp for diskusjon før neste sesong, men slik det ser ut nå kommer det til å bli stoppet.

PÅ ETT KNE: Liverpool og Atalanta på ett kne i Champions League-møtet i fjor høst.

PÅ ETT KNE: Liverpool og Atalanta på ett kne i Champions League-møtet i fjor høst.