Lallana lover hjelpe sin tidligere lagkamerat gjennom krisen

Adam Lallana vet nøyaktig hva Trent Alexander-Arnold gjennomgår nå, og vil hjelpe Liverpool-backen gjennom den tøffe tiden.

8. jun 2021 kl 15.17Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold fikk EM-drømmen knust etter at han fikk lårskade som vil holde ham borte fra fotballbanen i minst en måned. En undersøkelse avslørte at 22-åringen fikk en grad to avrivning av quadriceps-muskelen på fremsiden av låret i Englands privatlandskamp mot Østerrike i forrige uke.

Liverpool-backen tok skaden meget tungt, og uttrykte på Twitter sin skuffelse over at han ikke får delta i sommerens Europamesterskap.

En som vet nøyaktig hva Alexander-Arnold gjennomgår nå er hans tidligere lagkamerat Adam Lallana. Midtbanespilleren var mye plaget av skader i sin tid i Liverpool, og gikk blant annet glipp av VM i 2018 som en følge av dette. 

33-åringen vet at de kommende ukene vil være vanskelige for Alexander-Arnold, og Lallana lover å gi sin tidligere lagkamerat noen gode råd for å hjelpe ham gjennom perioden mens Europamesterskapet spilles.

– Trent var trøstesløs da han ble skadet og ikke fikk være med i EM, skriver Lallana i sin spalte i The Times.

Lallana skriver i spalten sin at han umiddelbart kunne se at Alexander-Arnold hadde pådratt seg en alvorlig skade, bare ut fra kroppsspråket til Liverpool-backen. 

– Jeg har opplevd dette selv, og kjenner igjen tegnene. Jeg følte virkelig med ham, skriver Lallana.

– Trent er bare 22 år gammel, og den naturlige reaksjonen til folk vil være å si at han får flere sjanser. Det er helt sant, men det hjelper ikke Trent akkurat nå. Det finnes ingen ord som kan lindre den smerten han føler nå. Ordene vil føles helt meningsløse. 

Skyldfølelse

Lallana forsøker å se positivt på det, og slår fast at Alexander-Arnold forhåpentligvis vil være tilbake når Liverpool starter sin preseason-trening. Men han skjønner at de kommende ukene vil være tøffe for scouseren. 

– Følelsene vil rive og slite i ham under EM. Jeg var på standby under VM i 2018 etter å ha vært skadet i deler av seosngen med Liverpool, og jeg kom ikke med i troppen. Selvsagt heiet jeg på landet mitt og lagkameratene mine, ikke minst min beste venn, Jordan Henderson. Men skal jeg være ærlig var jeg veldig preget av at jeg måtte se mesterskapet på TV. 

– Mange spørsmål meldte seg. Hvorfor meg? Hvorfor skjedde dette med meg? Hva om England vinner VM for første gang siden 1966 og jeg går glipp av det? Må jeg leve med det resten av livet. Du får dårlig samvittighet for at du tenker slik. Du ønsker at du ikke tenkte slik, me det var realiteten i situasjonen.

Lallana forlot Liverpool da kontrakten hans løp ut etter forrige sesong, og har nå spilt en sesong for Brighton. I spalten sin skriver han at han planlegger å ta kontakt med Alexander-Arnold, for å støtte ham i den vanskelige perioden han har foran seg.