– Hadde glemt hvor vanskelig det er å vinne en kamp i Premier League

Adam Lallana snakker om sitt nye liv i Brighton foran møtet med gamle lagkamerater i Liverpool.

26. nov 2020 kl 20.47Jens Bessesen

– Jeg hadde glemt hvor vanskelig det er å vinne en kamp i Premier League, for jeg tok det nesten for gitt i Liverpool, sier Adam Lallana.

32-åringen har denne uken gjestet Independents podcast «Between the lines» med Melissa Reddy.

Nå spiller han fast for sin nye klubb, som er på 16. plass med ni poeng på ni kamper så langt denne sesongen. Lallana sier han er i sin beste form på lenge. 

– Og det er fordi jeg spiller fast. Det er lenge siden sist jeg gjorde det, sier han. 

Ny rolle

Midtbanespilleren måtte finne seg i å være reserveløsning på slutten av sin Liverpool-karriere. Da inntok han en ny rolle, som han har tatt med seg videre til sørkysten.

– Jeg spilte ikke så mye i Liverpool, så da prøvde jeg heller å ha en stor innflytelse på trening, og å være en personlighet rundt de unge spillerne. Det ga meg et nytt fokus, og noe mer å tenke på. Det trenger man som fotballspiller, for det kan være vanskelig når man ikke får spilletid, sier han. 

Lallana snakker også om hvordan sosiale medier kan påvirke unge spilleres karrierer, og fikk blant annet med seg da Neco Williams ble hetset på nett etter ligacupkampen mot Lincoln tidligere i høst.

– Du kan spille én middelmådig kamp, og så kommer alle nettkrigerne ut. Han er en ung gutt, så han er ikke vant til å lese sånne ting. Men det er verden vi lever i. Han er en god gutt og jeg er sikker på at han blir sterkere, men det er ikke noe man trenger med alt presset som allerede er på spillerne, sier Lallana. 

Kjemper for å bli klar

Han gir dessuten sin støtte til Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjær, som begge har gått hardt ut mot kampprogrammet for toppklubbene.

– Vi har sett en økning i antall skader, og det er ingen tilfeldighet med tanke på alle kampene som blir spilt, sier Lallana. 

Lallana ble byttet ut i pausen i forrige runde da han slet med en stram lyske, og han kjemper for å bli klar til lørdagens kamp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]