Fikk grønt lys til å finne ny klubb fire dager før han utlignet på Old Trafford

Adam Lallana forteller om en samtale med Jürgen Klopp.

9. okt 2020 kl 21.39 Arild Skjæveland

Da 2019/20-sesongen var over, og Adam Lallana hadde vunnet Premier League med Liverpool, takket han for seg og signerte for Brighton & Hove Albion.

Nå forteller han om en samtale med Jürgen Klopp, og hvor tidlig det ble klart at han skulle finne seg en ny klubb.

– Jeg snakket med Jürgen i oktober i fjor. Vi satte oss ned og hadde en åpen samtale. Vi har et flott forhold, og jeg spurte ham «hvordan ser det ut for meg neste år?», forteller Lallana.

Han ble intervjuet over telefon på BBC 5Live Sport-programmet «The Friday Football Social» med Steve Crossman og Glenn Murray.

– Jeg sa: «jeg vet at kontrakten min går ut, jeg spiller ikke fast». Selv om jeg hadde en ganske stor rolle i troppen og rundt laget. Jeg ønsket bare at han skulle være ærlig, og han sa til meg i oktober at jeg kunne få agenten min til å begynne å se etter en ny klubb, sier han videre.

Veldig godt forhold

Lallana forteller at han hadde et veldig nært forhold til manageren.

– Klopp sa: «det betyr ikke at du ikke er i planene mine, og at jeg ikke skal bruke deg». Fire dager senere satte han meg inn på Old Trafford, og jeg scoret utligningsmålet.

– Det viser hvilken person Jürgen er. Han er veldig ærlig, og han sa til meg at jeg burde spille mer. At dersom jeg ønsket mer spilletid, så fortjente jeg å spille mer. Han kunne ikke tilby meg det. Da fikk jeg hans og klubbens velsignelse til å gi agenten min grønt lys til å snakke med klubber om neste sesong.

Da det var klart at Brighton beholdt plassen i Premier League, var det også klart at det er der han skal spille de neste sesongene. 32-åringen har vært involvert i alle Brightons fire Premier League-kamper så langt denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]