Lallana skadet i Brighton-debuten - da Chelsea styrket selvtilliten med en seier foran møtet med Liverpool

Chelsea sikret seg tre poeng i Brighton - som var London-lagets generalprøve foran hjemmekampen mot regjerende ligamester Liverpool.

14. sep 2020 kl 23.08 Einar Kvande

Tidligere Liverpool-spiller Adam Lallana fikk ingen drømmedebut for Brighton, da han måtte ut med skade like før pause i ligaåpningen mot Chelsea.

32-åringen, som startet sin første ligakamp siden desember i fjor, var mye plaget med skader også i sin tid i Liverpool, og dette var bare hans tiende ligakamp fra start i løpet av de fire siste sesongene.

Det virket som det var en strekk i baksiden av det ene låret som førte til at Lallana måtte forlate banen.

Seier i generalprøven for Chelsea

Chelsea, som er vertskap for Liverpool i andre ligarunde, spilte ingen god kamp mot Brighton, men sikret seg tre poeng uten å imponere.

Timo Werner, som lenge var sterkt linket til Liverpool, skaffet gjestene fra London et straffespark midtveis i første omgang, som Jorginho satte i mål.

Leandro Trossard utlignet for vertene ti minutter ut i annen omgang, men høyreback Reece James sendte Chelsea i føringen igjen med et kjempeskudd like etterpå.

Lewis Dunk fikk en kjempemulighet til å utligne for Brighton etter en snau times spill, men headet utenfor.

Isteden økte Kurt Zouma Chelseas ledelse med en avslutning som var sist innom Brightons Adam Webster, og dermed utmanøvrerte Mat Ryan. 3-1 ble det noe flatterende sluttresultatet til fordel London-laget.

Chelsea stilte med følgende lag mot Brighton: Arrizabalaga, James, Christensen, Zouma, Alonso, Kante, Jorginho (Azpilicueta 85), Havertz (Hudson-Odoi 80), Mount, Loftus-Cheek (Barkley 61), Werner.