Curtis Jones om sammenligningene:– Å bli sammenlignet med Mané og Lallana? Wow

Curtis Jones har på kort tid blitt en viktig brikke i Klopps mannskap, og blir sammenlignet med noen av de beste spillerne laget har hatt.

4. des 2020 kl 15.52Jens Hapnes Rege

Curtis Jones har vært en åpenbaring siden han gjorde sitt inntok i Liverpool-laget. 

Scouseren har vist sine offensive kvaliteter flere ganger, og virker også å ha forstått den defensive delen av spillet på Liverpools midtbane. Det fører til at 19-åringen allerede sammenlignes med noen av de aller beste spillerne. 

Sammenlignes med Mané og Lallana

I et intervju med Danny Murphy i TalkSport, gjengitt av Liverpool Echo, konfronteres han med sammenligningene med noen av Liverpools beste spillere. 

– Wow. Jeg har egentlig ikke pleid å sammenligne meg med andre spillere. Jeg har alltid sagt at spillestilen min er lik spillere som har litt x-faktor i spillet og som er selvsikre med ballen.

– Å bli sammenlignet med Mané og og Lallana? Wow, sa en overrasket Jones i intervjuet. 

– Mané er på et annet nivå slik han spiller nå. Jeg tror han kom på fjerdeplass i Ballon d'Or. Jeg hadde to år med Lallana, og jeg ble blåst av banen av noe av det han gjorde på treningsfeltet. 

SELVSIKKER: Jones har funnet seg til rette på førstelaget.

SELVSIKKER: Jones har funnet seg til rette på førstelaget.

Gerrard-elev

Jones var blant spillerne som fikk ha Steven Gerrard som læremester da han begynte sin manager-karriere på U18-laget. Han skryter av legendens lederstil. 

– På banen var han en med «swag» og en skikkelig kriger, men utenfor banen ble han en manager. 

– Misforstå meg rett, man visste at man ikke ville gjøre ham opprørt, men med oss unge gutter var han fantastisk. Han var avslappet og tilbakelent og sa at vi skulle kalle ham Steven og ikke Gerrard. Det var komfortabelt. 

LÆRER OG ELEV: Jones nøt godt av Gerrards veiledning.

LÆRER OG ELEV: Jones nøt godt av Gerrards veiledning.

Mot og selvtillit

Scouseren forklarer hvordan han tenker når han går inn i kamper. 

– Jeg bare går ut på banen og spiller egentlig, men for alle unggutter som vil inn på laget må man ha modighet og selvtillit. 

– Folk ser på laget vårt og ser spillere som Jordan Henderson, Gini Wijnaldum og James Milner, og hvor hardt de arbeider og forsvarer. Deretter får de ballen videre til Mo Salah. 

– Det er som om Mo, Sadio, Bobby og Diogo Jota er de som får målene, så jeg prøver å være noe annet enn de andre sentrale midtbanespillerne, sa 19-åringen selvsikkert avslutningsvis. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]