– Jeg er to forskjellige personer på og utenfor banen

Curtis Jones, som ble banens beste for England U21 fredag, snakker om hvor viktig det er å ha selvtillit på banen, uten å bli for høy på pæra.

14. nov 2020 kl 18.23 Jens Bessesen

I et intervju med liverpoolfc.com snakker Curtis Jones om hvor stor tro han har på seg selv og hvor viktig det er å ha selvtillit på fotballbanen. 

– Jeg er to forskjellige personer på og utenfor banen. Jeg har aldri tvilt på meg selv, jeg har alltid trodd på mine ferdigheter og det vil jeg alltid gjøre, sier Jones, som scoret sitt første U21-mål og ble banens beste da England vant U21-kampen mot Andorra fredag. 

Jones sier han har som mentalitet at hvis en motstander skulle gjøre det bedre enn han i en kamp, vil han gjøre alt han kan for å revansjere seg i den neste. 

– Selvtillit er én ting, og så er det å bli høy på pæra noe annet. Det er et lite skille mellom de to, og jeg vil ikke at folk skal tro jeg går over den linja, sier han. 

Inspirert av store stjerner

19-åringen har fått tillit i flere kamper for Liverpool denne sesongen og beskrives som en ydmyk og avslappet kar. 

– Jeg kan være høylytt og være med på en vits, men jeg vil ikke gå rundt med den samme selvtilliten jeg viser på banen. Jeg er annerledes utenfor banen, sier han. 

Liverpools nummer 17 bruker mye tid på å analysere sine egne kamper, og han studerer også andre spillere som er like i stilen. I tillegg lar han seg inspirere av store stjerner som LeBron James og Michael Jordan, der det alltid handler om å ha rett innstilling og trene så mye som mulig. 

Han snakker også om hvor viktig familien er. Han snakker mye med moren og broren, og de hjelper unggutten med å holde beina plantet på jorda når han leverer på høyeste nivå. Som da han sendte Everton ut av FA-cupen i fjor med et vakkert langskudd. Etter kampen dro han hjem til moren og slappet av. 

– Jeg gjør det for å gjøre familien stolt, og for å gi tilbake til fansen som har tro på meg, i tillegg til manageren og trenerteamet, sier han. 

Scoringen mot Everton var ingen tilfeldighet, etter utallige forsøk på å prøve akkurat det skudde. 

– Hvis jeg kjeder meg, pleier jeg å ta med meg ballen ut i hagen og prøve på sånne ting. Og på trening prøver jeg ofte å sette den i akkurat det krysset, sier han. 

Jones og England er allerede kvalifisert til U21-EM. Tirsdag møter Jones, Rhys Williams og resten av U21-landslaget Albania til siste kamp i kvalifiseringen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]