Brentford vant finalen og rykker opp

London-klubben kan forberede seg på å reise til arenaer som Anfield, Emirates og Stamford Bridge etter dagens store triumf.

29. mai 2021 kl 18.23Øystein Tronstad

Vi gratulerer Brentford med opprykket og ser frem til å møte dem kommende sesong. «Forbannelsen» med tre engelske finaletap (1985, 2001, 2011) og fire tapte playoff-finaler (1997, 2002, 2013, 2020) er brutt.

Endelig

To tidlige mål, storscorer Ivan Toney etter 10 minutter og Emiliano Marcondes Hansen etter 20, avgjorde dagens «milliardfinale». Brentford fikk sin revansje etter at de tapte den samme finalen i fjor, 1-2, mot byrival Fulham.

10 år siden Brendan Rodgers vant finalen med Swansea, klarte ikke tidligere Liverpool-trener Steve Cooper å gjenta bedriften.

I det som var møtet mellom det beste angrepet (Brentford 79 mål) og forsvaret (Swansea 39 baklengs) i Championship, kom de offensive kreftene seirende ut.

Brentford slår følge med Watford og Norwich inn i Premier League. I deres 131 årige historie er de nå i toppdivisjonen for første gang siden 1947.

Dansk og svensk dynamitt

Laget trenes av dansken Thomas Frank og vil gjøre underverker for den skandinaviske representasjonen i ligaen. 

I finalen startet danskene Henrik Dalsgaard, Mads Roerslev Rasmussen, Emiliano Marcondes Hansen og Mathias Jensen, samt svenske Pontus Jansson som også er kaptein. På benken satt to dansker til, Mads Bidstrup og Christian Nørgaard.

Finske Marcus Forss og danske Mads Bech er også i stallen.

Moneyball og sunn drift

Klubben har fått mye skryt og oppmerksomhet for å tenke annerledes og drifte fornuftig.

Når det kommer til statistikk, utvikling, speidernettverk og samhold krysser Brentford av de fleste boksene for en klubb som styres med kloke grep under Matthew Benham.

Saïd Benrahma (West Ham), Ollie Watkins og Ezri Konsa (Aston Villa), Chris Mepham (Bournemouth) og John Egan (Sheffield United) er eksempler på hvordan Brentford har foredlet og tjent gode penger i markedet.

MED FORTID PÅ ANFIELD: Spanske Sergio Canós var i Liverpool frem til 2015, men klarte aldri å etablere seg på laget.

MED FORTID PÅ ANFIELD: Spanske Sergio Canós var i Liverpool frem til 2015, men klarte aldri å etablere seg på laget.

Og verdt å merke seg er tidligere Liverpool-spiller Sergio Canós. 24-åringen var hos de røde fra 2013 til 2015.

Manges øyne var på denne kampen med tanke på viktigheten av det som sto på spill, men og fordi det var over 20 000 til stede på arenaen og et viktig testarrangement.