Brentford hadde det i egne hender, men tapte i Stoke. Nå kan West Bromwich avgjøre selv

Stoke City slo Brentford.

18. jul 2020 kl 15.30 Arild Skjæveland

Fredag kveld tapte West Bromwich Albion den ekstremt viktige bortekmapen mot Huddersfield Town. Resultatet gjorde at Leeds United sikret opprykk, og er tilbake i Premier League 16 år etter at de sist var oppe i øverste divisjon.

Men tapet var ille av flere grunner for West Bromwich. Det gjorde nemlig at Brentford var i førersetet om den andre direkte opprykksplassen. De møtte Stoke City tidlig lørdag - men tapte 1-0 på Britannia Stadium. Ett poeng hadde vært nok til at seier mot tabelljumbo Barnsley i siste serierunde var nok til opprykk.

Det gjør at West Bromwich igjen ligger best an. De møter Queens Park Rangers på hjemmebane på onsdag, og rykker opp med seier.

Har spilt fantastisk fotball

Brentford ledes av den danske manageren Thomas Frank, som har en fortid som hovedtrener for Brøndby. 46-åringen har fått London-klubben til å spille fantastisk fotball denne sesongen, og laget har sjarmert mange.

De hadde vunnet åtte kamper på rad før dagens kamp. Dette er deres siste sesong på Griffin Park. Til neste sesong skal de spille kampene sine på den nye Brentford Community Stadium. Den nye stadion tar 17,250 tilskuere.

«The Bees» har en tidligere rød i stallen. Sergi Canos ble først lånt ut til Brentford i 2015/16-sesongen. Han ble så solgt til Norwich for 2,5 millioner pund - men slo aldri til på Carrow Road. Sommeren etter ble han solgt videre tilbake til Brentford. Han har sittet på benken i de siste kampene, og kom inn mot slutten mot Stoke da de jaktet et utligningsmål.

Liverpool har spilt 15 offisielle kamper mot Brentford. Det har endt med ni seire, tre uavgjorte og tre tap. Forrige møte var i FA cupens kvartfinale i 1989, da Liverpool vant 4-0 og tok seg til semifinalen mot Nottingham Forest på Hillsborough. Forrige ligamøte var helt tilbake i 1947…

Har du innspill til journalisten?
[email protected]