En mann å holde øye med utover sommeren

Det kan ta lang tid før neste kjøp, men her er David Lynch sine forventninger til overgangsvinduet.

Den britiske journalisten David Lynch har jobbet med Liverpool i en årrekke, og har vist at han er en av journalistene med gode kilder og bra kredibilitet på dekningen av klubben i våre hjerter. Derfor er vi stolt over at han nå skal skrive spalten «På innsiden med David Lynch» for oss. 

Tro det eller ei, men det er noen Liverpool-fans der ute som allerede begynner å bli utålmodige når det kommer til sommerens overganger.

Endorfinboosten som kjøpet av Ibrahima Konaté ga er allerede borte, etter at han ble handlet for 36 millioner pund fra RB Leipzig. Noen supportere er nå på jakt etter sin neste dose.

Frustrasjonen kommer til syne i sosiale medier der det påstås at de røde «hviler på laurbærene» eller «svikter Jürgen Klopp».

Et desperat behov dekket

Selvsagt ser ikke den mer fornuftige delen av supporterskaren - leserne av denne spalten for eksempel – ting på den måten, de setter isteden pris på at det er lenge igjen av et overgangsvindu der Liverpools eneste desperate behov allerede har blitt dekket.

Men for de som ikke klarer å kjempe mot trangen til å syte etter kort tid, kan kanskje forrige sommer gi litt trøst.

I fjor måtte supportene vente 40 dager mellom at Kostas Tsimikas kom i august, og at Thiago Alcantara og Diogo Jota kom inn i en 48 timers virvelvind.

Om Michael Edwards skal gjenta det denne gangen, må fansen vente til 7. juli før klubbens neste signering kommer. Og om ordene til de på innsiden skal lyttes til, er den tålmodigheten nødvendig.

Konate var et soleklart førstevalg i vinduet som åpnet rett etter en sesong som ble dominert av skader på midtstoppere.

Lenge vært førstevalget foran makkeren

Kjøpet av franskmannen, som rekrutteringsavdelingen lenge har foretrukket foran hans forsvarskollega Dayot Upamecano, ble også veldig rett frem av at han hadde en utkjøpsklausul i sin kontrakt.

FØRSTEVALGET: Liverpool har allerede sikret seg sommerens viktigste overgang med Ibrahima Konaté.

FØRSTEVALGET: Liverpool har allerede sikret seg sommerens viktigste overgang med Ibrahima Konaté.

Men ingen overganger er enkle, eller foregår uten at det blir et komplekst nett av transaksjoner i det europeiske overgangsvinduet.

Trenger å kvitte seg med spillere

Slik det ser ut nå, insiterer de som har peiling på det i klubben på at Klopps tropp bare vil få nye spillere hvis det komme «betydelige avganger».

Men det er typisk Liverpool å underselge hvor travle de vil bli, mens ordet «betydelige» tar de tunge løftene.

For eksempel, mens Xherdan Shaqiri og Divock Origi er to spillere man tror det er sannsynlig at drar i sommer, er det lite som kan gjøres før handlende klubber gjør sitt trekk.

Interesse for Takumi Minamino, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain vil ikke bli avvist heller, selv om ingen i den trioen er spesielt desperate etter å dra.

De røde håper også på å få solgt utlånsspillerne Harry Wilson, Marko Gruic og Sheyi Ojo, men definisjonen av fornuftig bud har endret seg etter pandemien.

Om det kommer på plass avtaler for disse spillerne som er på utsiden av troppen, kan man forvente at andre del av Liverpools planlagte sommerbusiness vil komme raskt etterpå.

Angriper og midtbanespiller

Det vil blant annet handle om å signere en angriper både for å sikre klubben langsiktig, men også at Mohamed Salah og Sadio Mané vil forsvinne en periode midtveis i sesongen for å delta i Afrikamesterskapet.

En ekstra spiller på midtbanen bør heller ikke utelukkes, der Borussia Mönchengladbachs midtbanespiller Florian Neuhaus er et interessant navn å holde øye med.

Selvsagt vil Klopp foretrekke å få på plass overganger før pre-season starter, og det virker enda viktigere enn vanlig etter en vanskelig 2020/21-sesong.

Men tyskeren er en realist, som aksepterer at det er ekstremt vanskelig å navigere i overgangsmarkedet, og at han ikke alltid kan få det han vil.

Den pragmatiske tilnærmingen er en leksjon til de mindre tålmodige Liverpool-supporterne foran en sannsynligvis stille periode når det kommer til kjøp.