Har lagt inn ekstra treningsøkter for å kapre en plass på EM-laget

Neco Williams var Wales sin beste spiller mot Albania, og ser ut til å ha kapret høyrebackplassen foran den første EM-kampen.

7. jun 2021 kl 08.49Einar Kvande

Neco Williams avslører at han har kjørt ekstra treningsøkter på sine fridager i Liverpool for å bygge opp formen til EM. 20-åringen har startet de tre siste kampene til Wales, inkludert den målløse forestillingen mot Albania på lørdag. For Liverpool fikk han kun ni kamper fra start og fem som innbytter sist sesong. Nå ser det ut som han får starte for Wales i deres åpningskamp i EM, mot Sveits på lørdag. 

– Dersom du ikke får spille så mange kamper, må du ta vare på kroppen din ved å kjøre ekstra treningsøkter, sier Williams til The Guardian.

– Jeg har vært på treningsfeltet når jeg har hatt fridager, og har drevet løpetrening. Det er hva jeg har gjort. Du kan ikke stole på klubben i forhold til å komme i form dersom du ikke spiller fast på laget, slår forsvarsspilleren fast.

– Jeg visste jeg hadde gode muligheter til å få en plass i Wales-troppen, og dersom jeg ønsket å komme i toppform måtte jeg bare kjøre ekstra treningsøkter. Jeg kjørte også løpetrening etter treninger og kamper.

Møter Shaqiri

I den første EM-kampen får Williams et møte med lagkameraten i Liverpool, Xherdan Shaqiri, når Wales møter Sveits i Baku.

– Vi har spøkt litt med hverandre om dette møtet de siste månedene, sier Williams til Independent.

– Vi er også i samme gruppe som Ozan og Tyrkia, så vi tre har snakket litt med hverandre om dette.

– Dette blir en viktig sommer for meg. Det er en stor prestasjon av oss å komme til EM. Som guttunge drømmer du om å spille i de største mesterskapene.

– Jeg husker EM i 2016 (da Wales nådde semifinalen) som om det var i går, og jeg fikk gåsehud hver gang Wales scoret. Jeg sa til meg selv at om jeg kunne fortsette fremgangen så kunne jeg kanskje få en plass i troppen til EM i 2020. Jeg har hver dag trent sammen med noen av de beste spillerne i verden, og det har helt klart gjort at jeg har utviklet meg og modnet som spiller.