Southgate likte ikke at Henderson tok straffesparket fra Calvert-Lewin

England-manageren akter å ta en prat med Liverpool-kapteinen om det som skjedde i forkant av straffemissen.

6. jun 2021 kl 22.57Einar Kvande

Gareth Southgate sier han vil ta en prat med Jordan Henderson om at han tok Englands andre straffespark mot Romania søndag kveld. 

Englands to straffeskyttere, Marcus Rashford, som scoret på kampens første straffespark, og James Ward-Prowse, var allerede byttet ut, og det så ut som Henderson tok ballen fra Dominic Calvert-Lewin etter at Everton-spissen hadde blitt lagt ned i straffefeltet.

Henderson, som spilte sin første fotballkamp siden februar, fikk sitt forsøk fra ellevemeteren reddet av Romania-keeper Florin Nita, og Southgate bekreftet etter kampen at Liverpool-kapteinen ikke skulle ha tatt straffesparket.

– Jeg forventet at Dominic skulle ta straffesparket, og da Hendo gikk bort til ham tror jeg han bare ville forsikre seg om at det skjedde. Så jeg må sjekke hva som skjedde der, sa Southgate til ITV etter kampen. 

– Vi skal holde oss til planen neste gang, la han til.

Ellers var England-manageren fornøyd med prestasjonen en uke før den første EM-kampen, mot Kroatia den 13.juni.