Henderson overrasket U18 med å bli med på trening

Baner vei og er en inspirasjon for Liverpools unge og håpefulle.

4. jun 2021 kl 09.44Øystein Tronstad

Forrige uke fikk spillerne på akademiet et overraskende besøk fra langt mer rutinert hold.

Marc Bridge-Wilkinsons lag, som endte en god 2020/21-sesong med 1-2 mot Aston Villa i finalen i FA Youth Cup, fikk besøk av Liverpools kaptein Jordan Henderson.

– Med skuffelsen over resultatet mot Aston Villa et par dager tidligere, var dette trolig det perfekte tidspunktet og det var et løft for gruppa, sier Marc Bridge-Wilkinson til Liverpoolfc.com.

Trenger ekstratrening

– Jordan kom og trente med oss. Det var noe de på førstelaget og Alex (Inglethorpe) hadde lyst til å få til, siden han også ønsket litt ekstra trening.

Liverpools kaptein trenger all trening og matching han kan få for å komme i form til sommerens begivenhet. Samtidig kunne han dele av sin erfaring og lederskap.

– Gutta ønsket å vise klubbens kaptein hva de kunne på treningsfeltet. 

– Treningen var veldig bra og Jordan var et strålende bidrag. Han var fantastisk i måten han fremsto på og hvordan han trente. Den standarden han setter er svært god.

Stor overraskelse

Treneren røper at det hele kom som en stor overraskelse på de unge.

– Vi fortalte det til guttene fem minutter før treningen startet, så de forventet ikke dette og var veldig spente og fornøyde.

Henderson spilte ikke England treningskamp mot Østerrike onsdag. Det er usikkert om han får med seg laget siste oppvarming søndag mot Romania. For Bridge-Wilkinson er det tydelig hvilket tap en slik spiller utgjør.

– Du kan ikke si nok positive ting om Jordan. Måten han ble med oss, trente ordentlig og sørget for at treningen gikk bra. Han løftet tempoet sitt, og på grunn av sin personlighet og den spilleren han er, så løftet han også treningsøkta.

NÅDDE FINALEN MEN IKKE HELT OPP: James Norris, Tyler Morton og lagkameratene måtte innse at Aston Villa ble for sterke i FA Youth Cup.

NÅDDE FINALEN MEN IKKE HELT OPP: James Norris, Tyler Morton og lagkameratene måtte innse at Aston Villa ble for sterke i FA Youth Cup.

– Du trenger bare å overvære det lille øyeblikket for å se hvorfor klubben har savnet han så mye. 

England er i gruppe med Kroatia, Tsjekkia og Skottland i EM.

– Vi håper Jordan nå kan gjøre det bra i EM og at det fortsetter å fungerer for han.