Derfor kom Hendo aldri på banen mot Østerrike

Dagen før England møtte Østerrike i privatlandskamp sa Gareth Southgate at Jordan Henderson kom til å bli involvert i kampen. Det skjedde ikke. Nå forklarer den engelske landslagssjefen hvorfor.

3. jun 2021 kl 16.55Einar Kvande

Jordan Henderson var blant innbytterne da England slo Østerrike 1-0 onsdag kveld, men kom aldri på banen til sin første fotballkamp på tre måneder, slik Gareth Southgate hadde lovet på forhånd. Nå forklarer landslagssjefen hvorfor det ikke skjedde.

– Det var meningen at Jordan skulle få spilletid, men da han våknet onsdag morgen følte han seg ikke helt pigg, forteller Southgate til BBC Radio 5 Live.

– Vi tok en scan, og den viste ingenting galt, men vi bestemte oss likevel for å ikke involvere ham i kampen, legger landslagssjefen til.

Henderson, som skal spille med trøye nummer 8 for England under EM, har dermed fortsatt ikke spilt kamp siden han ble skadet i Merseyside-derbyet den 20. februar. Han var tilbake i trening med Liverpool den 21. mai, og har den siste uken trent med landslaget i Middlesbrough.