Southgate tok en prat med Trent på tomannshånd

Landslagssjefen likte ikke medienes spekulasjoner rundt Trent Alexander-Arnolds EM-deltakelse.

1. jun 2021 kl 22.48Einar Kvande

Trent Alexander-Arnold kom med i Englands EM-tropp, selv om det på forhånd ble rapportert at han ville bli vraket av landslagssjef Gareth Southgate. Avisskriveriene førte til at landslagssjefen valgte å ta en privat samtale med Liverpool-backen, for å forsikre ham om at han kom med blant de 26 utvalgte som får spille EM for Three Lions.

– Jeg følte det var skriverier som var langt fra sannheten. Jeg prater normalt aldri med en spiller om slike ting, for jeg leser mange ting om meg selv som ikke stemmer heller, men jeg må bare akseptere at det hører med jobben min, og folk spekulerer og skriver ting som om de har en ekslusiv nyhet, uttalte landslagssjefen i forbindelse med offentliggjøringen av EM-troppen.

– Men dersom det handler om en spiller og spilleren kanskje tror at det som skrives er sant, så må jeg ta affære. Så sent som i går kveld måtte vi håndtere slike skriverier. Jeg synes det er litt rart, for Trent tok dødballer om morgenen med tanke på kampen i morgen, og så leser han artikler om at han ikke skal til EM. Jeg skjønner det ikke.

– Jeg ønsker å beskytte mine spillere, så jeg hadde en prat med Trent i går kveld, og sa at jeg ikke visste hvor disse historiene kom fra, og at det bare var tull. Folk har sagt at jeg ikke liker gutten. Det er helt utrolig.

Southgate tok med 10 forsvarsspillere i 26-mannstroppen, og fire av disse er høyrebacker. 

– Ja, vi har fire spillere som noen ganger spiller høyreback for klubbene sine. Kieran har spilt både vingback og høyreback. Reece James har spilt til høyre i et tremannsforsvar og høyre vingback. Trent spiller høyreback, og Kyle Walker har spillt til høyre i en midtstoppertrio for oss, og han har også spilt venstreback for oss. Reece James har også spilt på midtbanen. De er alle i troppen fordi de er veldig gode fotballspillere.