Trents skjebnedag

Kommer Trent Alexander-Arnold med i EM-troppen? I dag får vi svaret.

1. jun 2021 kl 08.54Jens Bessesen

Det har vært en av den siste ukens store snakkiser i engelsk fotball, om Trent Alexander-Arnold blir med i EM-troppen til landslagssjef Gareth Southgate. Selv om det har vært finaler både i Europa League og Champions League, har mye oppmerksomhet blitt rettet mot 22-åringen og hans EM-skjebne.

Det er bare ti dager til sommerens mesterskap begynner, og Southgate har frist ved midnatt for å levere inn troppen bestående av 26 spillere til UEFA. Forrige uke presenterte han 33 navn som kom med i bruttotroppen og som har trent med laget den siste uken.

Nå må syv av dem dra hjem. 

Sprikende meldinger

ESPN hevdet mandag at de har kilder som opplyser at Trent Alexander-Arnold kommer til å bli vraket fra Englands endelige EM-tropp.

Kilder har fortalt ESPN at dersom høyrebackene Reece James og Kyle Walker kom uskadet fra Champions League-finalen i helgen, så ville Alexander-Arnold bli en av spillerne som blir droppet når troppen skal reduseres med sju mann. Og både James og Walker kom helskinnet fra finalen. Kieran Trippier kommer med som den tredje høyrebacken, ifølge kildene.

The Guardian skriver imidlertid at det nå er ventet at Alexander-Arnold kommer med i troppen. De nevner følgende syv spillere som de som står i mest fare for å ryke: Aaron Ramsdale, Ben Godfrey, Ben White, Ollie Watkins, Bukayo Saka, Jesse Lingard og Mason Greenwood. 

The Athletic skrev imidlertid mandag at James Ward-Prowse kommer til å bli vraket fra troppen, blant annet til fordel for Jordan Henderson, som virker å ha tillit hos Southgate. 

Troppen

Slik ser bruttotroppen ut:

Keeper: Dean Henderson (Manchester United), Sam Johnstone (West Bromwich), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Sheffield United).

Forsvar: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Ben Chilwell (Chelsea), Conor Coady (Wolverhampton), Ben Godfrey (Everton), Reece James (Chelsea), Harry Maguire (Manchester United), Tyrone Mings (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Atletico Madrid), Kyle Walker (Manchester City), Ben White (Brighton).

Midtbane: Jude Bellingham (Borussia Dortmund), Phil Foden (Manchester City), Jack Grealish (Aston Villa), Jordan Henderson (Liverpool), Jesse Lingard (Manchester United), Mason Mount (Chelsea), Kalvin Phillips (Leeds), Declan Rice (West Ham), Bukayo Saka (Arsenal) Jadon Sancho (Borussia Dortmund), James Ward-Prowse (Southampton).

Angrep: Dominic Calvert-Lewin (Everton), Mason Greenwood (Manchester United), Harry Kane (Tottenham), Marcus Rashford (Manchester United), Raheem Sterling (Manchester City), Ollie Watkins (Aston Villa).

Ifølge The Guardian er det planlagt en pressekonferanse med Southgate klokken 16 i dag, men den kan bli flyttet. Derfor vet vi ikke nøyaktig når troppen blir presentert, og Trents EM-skjebne blir avgjort. Følg med på Liverpool.no gjennom dagen for oppdateringer.