UEFA-sjefen mener Liverpool blir utsatt for trusler fra de gjenværende Superliga-klubbene

UEFA-president Aleksander Ceferin har snakket om det mislykkede forsøket på å etablere en ny europeisk superliga.

31. mai 2021 kl 23.10Einar Kvande

UEFA-president Aleksander Ceferin hevder Liverpool blir truet av Real Madrid, Barcelona og Juventus etter at Anfield-klubben trakk seg fra den planalgte europeiske superligaen. 

Samtidig roser han Fenway Sports Group for at de trakk seg fra superliga-planene.

Liverpool var en av seks engelske klubber som trakk seg fra superliga-planene etter enorme protester for klubbenes fans. 

Real Madrid, Barcelona og Juventus hevder at superliga-planene fortsatt lever, trass i at de ni andre klubbene trakk seg ut av prosjektet. Ceferin hevder nå at de ni klubbene som trakk seg mottar trusler fra de tre gjenværende klubbene.

– Jeg tror de truer de ni andre klubbene, siteres UEFA-presidenten av The Telegraph.

– Altså, er dette måten å komme tilbake på familien på? Å true dem?

Innrømmet feil

Liverpool og de andre klubbene som trakk seg har akseptert UEFA sine sanksjoner mot dem, og Ceferin mener at FSG fortjener ros for at de har innrømmet sine feil, i motsetning til eierne av de tre rebell-klubbene. 

– Jeg synes fortsatt at vi ikke skal dømme de seks engelske klubbene så hardt, for de forstod at de gjorde en feil. For meg kom det som en stor overraskelse at de ikke skjønte hva de bega seg ut på. Men det krever en viss grad av storhet å innrømme at du gjorde en feil og komme tilbake.

– Jeg tror at de tre klubbene som fortsatt tror det finnes en superliga har hjulpet oss på en måte, for de har gjort det enklere å snakke om solidaritet og slike ting. Folk legger skylden på de amerikanske eierne i de engelske klubbene, men ikke glem at de tre klubbene som tror at jorden er flat er en italiensk klubb og to spanske.