«Enten forandrer vi fotballen, eller så blir vi vitne til dens undergang»

Tre Super League-klubber nekter å gi seg.

26. mai 2021 kl 22.40Jens Bessesen

Tirsdag kunngjorde det europeiske fotballforbundet (UEFA) at de har åpnet disiplinærsak mot de tre Super League-klubbene som ennå ikke har tatt avstand fra turneringen. Som et svar har Barcelona, Real Madrid og Juventus onsdag kommet med en felles pressemelding

De skriver at de er sterke motstandere av UEFAs ønske om bruk av makt mot tre viktige institusjoner i fotballhistorien. 

«Denne rystende holdningen er et åpenbart brudd på avgjørelsen i domstolen, som allerede har uttalt at UEFA ikke kan straffe de grunnleggende klubbene av Super League mens den rettslige prosessen pågår», skriver de. 

Vil forbedre europeisk fotball

Klubbene skriver at UEFA strider mot lover og regler satt av EU når de nå åpner disiplinærsak, før de videre forsvarer opprettelsen av turneringen som fikk en hel fotballverden til å protestere. 

«Fra begynnelsen har Super League hatt som mål å forbedre situasjonen i europeisk fotball, gjennom kontinuerlig dialog med mål om å jobbe for sportens og supporternes interesse». 

De mener noe må gjøres for å forbedre den økonomiske situasjonen, som har fått seg en kraftig knekk som følge av pandemien. 

«I stedet for å se på måter å modernisere fotballen gjennom åpen dialog, forventer UEFA at vi skal trekke oss fra de pågående rettslige prosesser som stiller spørsmål ved deres monopol i europeisk fotball», skriver de og legger til at de ikke vil bukke under for presset. 

«Enten forandrer vi fotballen, eller så blir vi vitne til dens undergang», skriver de. 

Kan de bli utestengt?

UEFA har kun valgt å gå ut mot de tre klubbene som fortsatt ikke har tatt avstand fra Super League. De ni øvrige klubbene får gå fri. 

De skal etterforske om det har skjedd brudd på forbundets regelverk. Ifølge Sky Sports kan det vanke sanksjoner, og den strengeste straffen kan bli utestengelse fra Champions League.