Eierne vil betale boten for superligafiaskoen

Boten for Liverpool vil være på opp mot sju millioner pund.

8. mai 2021 kl 08.45Arild Skjæveland

Ni av de tolv klubbene som i forrige ville forlate UEFA sine turneringer og gå sammen om «The Super League», har nå kommet til enighet med det europeiske fotballforbundet – og har signert en avtale.

Det er kun Juventus, Real Madrid og Barcelona som fortsatt står på utsiden, og de tre gigantene kan vente seg veldig strenge straffer. Det snakkes om utestengelse fra Champions League.

Liverpool er blant klubbene som nå melder seg inn igjen i European Club Association (ECA), og har forpliktet seg til å betale bøter på 100 millioner euro dersom de skulle prøve seg på et lignende stunt igjen.

Eierne tar boten

«Superligaklubbene» har godtatt at de må betale dyrt for det mislykkede utbryterforsøket, for å komme tilbake inn i varmen.

De amerikanske eierne til klubbene Liverpool, Manchester United og Arsenal har sagt at de personlig kommer til å betale bøtene fra UEFA, rapporterer Paul Joyce i The Times.

Ni klubber vil donere totalt 15 millioner euro som UEFA skal bruke på barn, unge og grasrota rundt om i Europa – i tillegg til å måtte gi fra seg fem prosent av inntektene sine fra en sesong i Europa.

For Liverpool, United og Arsenal, vil det si bøter på mellom 2 og 7 millioner pund. Med all sannsynlighet er det Liverpool som må betale mest – siden røde er laget som har gått lengst i Champions League de siste sesongene, og har hatt størst inntekter.